Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mersin Valisi Güzeloğlu, şehit aileleri ile bir araya geldi...

Mersin Valisi Güzeloğlu, şehit aileleri ile bir araya geldi...
 

Vali Güzeloğlu, Şehit Aileleri ile bir araya gelerek dertlerine derman oldu.


Mersin Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret etti.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla gerçekleşen ziyarette Vali GüzeloğluMersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve il protokolü eşlik etti. Burada yaptığı konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin Türk Tarihi açısından dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Vali Güzeloğl;, “Çanakkale’de ve vatanın diğer noktalarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Şehitlerimiz bizi biz, milleti millet yapan ve bu toprağa vatan niteliği kazandıran kahramanlarımızdır. Türk Milleti sonsuza kadar yaşama doğrultusunda içte ve dışta birçok düşmanla karşılaşmıştır. Türkiye’nin büyümesini, dünya üzerinde gelişmesini, güçlü bir ülke olarak ön plana çıkmasını istemeyen kesimler değişik zamanlarda karşımıza kirli emelleri ile çıkmışlardır. Ancak bu asil milletin evlatları her tehdidin önünde aşılmaz sıra dağlar gibi durmuş, her zaman vatanı ve milleti için hayatını seve seve feda edecek bir neslin ahvali olduğunu göstermiştir. Bizler onların bize bıraktığı emanetlerin bekçisiyiz. Vatanı korumak, devleti güçlendirerek sonsuza kadar payidar kılmak, bayrağımızı sonsuza kadar göklerde dalgalandıracak bir sorumluluğu ifa etmek zorundayız. Tüm şehitlerimizin bizlerden beklentisinin bu şekilde karşılanacağını umut ediyorum” şeklinde konuştu. Şehitleri anma gününde gazilerin de unutulmaması gerektiğinin altını çizen Valimiz, “Şehitlerimizin kahramanlıklarını hiçbir zaman unutturmayacağız. Şehitlerimizi anarken, gazilerimizi de unutmamak gerekir. Gazilerimiz de en az şehitlerimiz kadar kahraman, vatanı için her şeyini feda edecek cesur insanlarımızdır” ifadesini kullandı.

Devlet tarafından şehit ve gazi ailelerimizin sorunlarını çözümlemeyi amaçlayan yasa çalışmaları var olduğunu anlatan Vali Güzeloğlu, “Yeni çıkacak yasayla şehit ailelerimizden yaptığımız 1 kişilik kamu istihdamını 2 kişiye çıkarılması hedeflenmektedir. Özlük haklarıyla ilgili temel düzenlemelerin de en kısa zamanda yapılması amaçlanmaktadır.” dedi. Vali Güzeloğlu, şehit ve gazi ailelerinin de sorunlarını Valilikte bulunan birimlere bildirmelerini de istedi.

Ziyaretin ardından şehit ve gazi ailelerine Yosun Restoran'da öğle yemeği verilirken, Vali Hasan Basri Güzeloğlu masaları tek tek dolaşarak ailelerle sohbet etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..