Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy''Trafik,Terörle yarışır hale geldi''

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy''Trafik,Terörle yarışır hale geldi''
 

Vali Aksoy, trafik kazalarına dikkat çekti...


Trafik Haftası tüm ulusta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Mersin'de yapılan etkinliklerde Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, trafikte yaşanan üzücü tabloyu gözler önüne sererek kazasız ve kayıpsız günler diledi. İşte konu ile ilgili haber: Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye’de trafiğin bir terör niteliğini aldığını, trafikte terörden daha fazla insanı kaybettiğimizi söyledi.
İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Karayolları ve Trafik Haftası’ etkinlikleri kapsamında, Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Aksoy, trafik güvenliğinin çok önemli ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konu olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de trafik bir terör niteliğini almış, terörden daha fazla insanımızı kaybettiğimiz bir alan haline gelmiştir” dedi.
Aksoy, trafiği meydana getiren unsurların ‘insanlar’, ‘taşıtlar’ ve ‘yollar’ olduğunu kaydederek, “Trafik kazalarının oluşmasında bunların payı, ne kadardır. Bunların çok iyi tartışılması ve araştırılması gerekmektedir.”dedi.
Karayollarımızın standardının her yıl daha iyi bir noktaya getirildiğini, bunların da trafik kazalarının oluşumunda etken olan payı biraz daha azalttığını ifade eden Aksoy, trafiğe çıkarken, taşıtlarımızın zamanında bakımının yapılmasının ve trafiğe hazır halde tutulmasının önemine dikkat çekti.
Trafik konusunda en önemli görevin sürücülere düştüğünü de vurgulayan Aksoy,
“Sürücü olarak ne kadar dikkatliyiz, kurallara ne kadar uyuyoruz. Bunu kendimize sormalıyız. Ne kadar çok sorarsak, o kadar az hata yaparız. Kurallara mutlaka uymak, öngörülen kuralları en iyi şekilde tatbik etmek mecburiyetindeyiz.”dedi.
Trafik konusunda denetimler sıkça yapıldığını, ancak bu denetimlerin daha çok kazaların yoğun olduğu yerlerde ağırlık kazandığını söyleyen Aksoy, “Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, bütün denetimler bizler için, insanımız için. Bu bakımdan yapılan denetimleri saygıyla karşılamak ve o denetimlerin bizim için yapıldığını bilmemiz gerekmektedir “diye konuştu.
Trafik konusunda gençlerin daha duyarlı olduğunu da kaydeden Aksoy, “Gençlerimizin, sürücü olan anne ve babalarının yaptıkları hataları onlara söyleyip, bu hataları yapmamalarını sağlamak gibi çok önemli bir görev üstlendiklerini biliyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz bu konuda daha duyarlılar. Bu bakımdan trafik kurallarını bilmeleri ve yanlış yapanları uyarmaları büyük önem taşıyor.”dedi.
Aksoy, trafiğin düzenlenmesi ve daha iyi duruma gelmesi için toplumun bütün kesimleriyle birlikte çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.
İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer ise, trafik sorununun, ülkemizin en önemli güvenlik sorunu olduğunu kaydederek, “Kimilerinize göre, ülkemizin en önemli güvenlik sorunu cinayetler ya da terör olabilir ama rakamlara baktığımızda trafik kazaları sorununun ciddiyeti görülmektedir.”dedi.
Trafik konusunda çözümü, sadece görevlilerden beklemenin yanlış olduğunu da vurgulayan Ekizer, asıl görevin sürücülere düştüğünü söyledi.
Halk oyunları ve tiyatro gösterileri, şiir sunumları, şarkı ve türkülerle renklenen programda, yılın en başarılı trafik polisi, Jandarma görevlisi ve en iyi şoförüne de ödül verildi.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..