Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mersinli müteahhitler, güç birliği oluşturuyor...

Mersinli müteahhitler, güç birliği oluşturuyor...
 

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği ile Adana Yapı Müteahhitleri Derneği, inşaat sektöründeki sorunlar ve sektörün geleceğiyle ilgili çözüm önerileri geliştirmek üzere, birlikte hareket etme kararı aldı. Ayrıca TBMM'de kabul edilerek yasalaşan 'Mütekabiliyet Kanunu' ve 'Kentsel Dönüşüm Yasası' ile ilgili müteahhitlerin yol haritasının oluşturulmasına ilişkin görüş birliğine varıldı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Yönetim Kurulu’nun misafiri olarak Mersin’e geldi. Yap-Sat sektöründe karşılaşılan sorunları dile getirmek ve çözümü için birlikte hareket etmek amacıyla bir araya gelen müteahhitler, bundan sonraki süreçte ortak projeler geliştirme kararı aldılar.

Mersinli müteahhitlerin ev sahipliğinde inşaat sektörünün sorunlarıyla ilgili görüş alışverişi yapmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, Adana ile Mersin’in birçok alanda olduğu gibi, inşaat alanında da ortak projeler geliştirebileceğini söyledi. Kılçık, her iki derneğin kuruluş amaçlarının aynı olduğunu vurgulayarak, “Amacımız inşaat sektöründe kaliteyi artırmak, müteahhitlik mesleğine hak ettiği saygınlığı kazandırmak ve yaşadığımız şehirlerin daha sağlıklı kentleşebilmesi için çaba harcamaktır. Bu amaçlar doğrultusunda Mersinli meslektaşlarımızla birlikte hareket etmek bizleri hedefe daha çabuk ulaştıracaktır ” dedi.

Kentsel dönüşümde söz sahibi olmak istiyorlar

Adanalı müteahhitlerle bir araya gelmelerinin çok anlamlı olduğunu belirten MERYAP Başkanı Nesim Ekinci ise, Çukurova’nın inşaat sektöründeki önemine vurgu yaptı. Tarım, ticaret ve turizm alanlarıyla öne çıkan bölgenin inşaat sektöründe de lider bölgeler arasında yer aldığını dile getiren Ekinci, sektörün büyümesiyle sorunların da büyüdüğünü söyledi.
Adana ve Mersin müteahhitlerinin ortak sorunlar arasında ilk sırayı “arsa sıkıntısının” aldığını kaydeden Başkan Ekinci belediyelerdeki imar tıkanıklığının aşılması gerektiğini vurguladı.

Kentsel Dönüşüm konusunun da masaya yatırıldığı toplantıda; dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesinde Mersin ve Adanalı müteahhitlere sorumluluk verilmesi gerektiği belirtildi.
Başkan Ekinci, Meclis'ten geçen 'Kentsel Dönüşüm Yasası' ve yabancıya konut satışının önünü açan 'Mütekabiliyet Kanunu' ile ilgili müteahhitlerin izleyeceği yol haritasının oluşturulmasında Adana'lı müteahhitlerle görüş alış verişi yapacaklarını söyledi.

Ayrıca, Yapı denetim sistemi, merkezi ısıtma uygulamasından kaynaklı sorunlar, imar planlarının uzamasından kaynaklanan sıkıntılar ve inşaat işçilerinin belgelendirilmesi gibi diğer genel sorunların da dile getirildiği toplantıda bundan sonraki süreç için ortak projeler geliştirerek, iş birliğini artırma kararı alındı.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..