Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '12

 
Kategori
Konut Projeleri
 

MERYAP Başkanı Ekinci; "Arsa sıkıntısı, Mersin'i tıkadı" dedi.

MERYAP Başkanı Ekinci; "Arsa sıkıntısı, Mersin'i tıkadı" dedi.
 

MERYAP üyeleri, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ile bir araya gelerek, müteahhitlerin Yenişehir'de yaşadığı sıkıntılar ve çözüm yolları ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci,Mersin'in hemen her ilçesinde arsa sıkıntısı yaşandığını vurgulayarak,şehrin tıkandığını ifade etti. Ekinci, "Yeni yerlerin imara açılması gerektiğini düşünüyoruz. Şehir tıkandı. Yeni yerlerin imara açılarak arsa sıkıntısının çözülmesi için 1/5.000'lik planların ve 1/100.000'lik planların bir an önce hazırlanarak hayata geçirilmesini istiyoruz. Yerel yönetimlerden acil çözüm bekliyoruz" dedi.

İMAR YÖNETMELİĞİ REVİZE EDİLMELİ

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) üyeleri, müteahhitlerin yaşadığı sorunlar, talepler ve çözüm önerileriyle ilgili kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy ve Adana Yapı Müteahhitleri Derneği üyeleriyle düzenledikleri toplantıların ardından geçtiğimiz gün de Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ile bir araya gelen Mersinli müteahhitler, İmar Yönetmeliği'nin revize edilmesinin yanı sıra, arsa sıkıntısının çözülmesi, 1/100.000'lik planın yapılmasında Yenişehir'in etkin olması ve Yüksek Yapı Komisyonu'nun işlevinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili taleplerini dile getirdi.

TİCARİ GELİŞİMİN ÖNÜ AÇILMALI

MERYAP'ın davetlisi olarak müteahhitlerle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, müteahhitlerin sorun ve taleplerini dinledi.

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, İmar yönetmeliği ve arsa sıkıntısının ciddi sorunlara neden olduğunu belirterek, İmar Yönetmeliği'nde yer alan balkonlara metrekare sınırlandırması getiren düzenleme ve merkezi ısıtma sistemi ile ilgili yaptırımların müteahhitler açısından büyük sıkıntı oluşturduğunu söyledi. İmar Yönetmeliği'nde yer almayan bazı hususların da uygulamada olduğunu ifade eden Başkan Ekinci Yenişehir Belediyesi'nin bu konuda müteahhitleri zora sokmaması talebini iletti.

Mersin'in hemen her ilçesinde arsa sıkıntısı yaşandığını hatırlatan Başkan Ekinci, şehrin tıkandığını ve ticari gelişimin önünün tıkandığını vurguladı. Ekinci şöyle konuştu: "Mersin'in hızla gelişen bir kent olması özellikle yapı sektöründe de bazı sıkıntıları beraberinde getiriyor. Mersin’de, özellikle Yenişehir’de kaliteli konutlar üretiliyor. Fakat bizler ciddi anlamda arsa sıkıntısı yaşamaktayız. Yeni yerlerin imara açılması gerektiğini düşünüyoruz. Şehir tıkandı. Yeni yerlerin imara açılarak arsa sıkıntısının çözülmesi için 1/5.000'lik planların ve 1/100.000'lik planların bir an önce hazırlanarak hayata geçirilmesini istiyoruz.Yerel yönetimlerden acil çözüm bekliyoruz."

KENTE PARA AKIŞI SAĞLANAMIYOR

Yaşanan arsa sıkıntısının ticari hayatı olumsuz etkilediğinin altını çizen Başkan Ekinci, kentte para akışının sağlanamamasından dolayı, bir çok alanda atılım yapılamadığını vurguladı.

Ayrıca yerel yönetimlerin rutin belediyecilik hizmetleri kapsamına giren yol, kaldırım ve asfalt çalışmalarını da hızlandırması telbini ileten Başkan Ekinci, yapı müteahhitlerinin işinin artmasının Mersin'de ekonomiyi canlandıracağını dile getirdi

MÜTEAHHİTLERLE SIK SIK BİR ARAYA GELEREK, SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

Yüksek Yapı Komisyonu, belediye hizmet alanları ve 'Planlı alanlar tip imar yönetmeliği' hakkında genelge sonucunda belediye uygulamalarındaki değişiklikler ile ilgili müteahhitlere bilgi veren Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ise, “imar yönetmeliği, arsa sıkıntısı ve yeni yerlerin imara açılması” gibi konuların hayati önem taşıdığını kaydetti.

Başkan Genç, “ Arsa sıkıntısı yaşadığınızı biliyoruz. Ancak sizin de dile getirdiğiniz gibi, kentte ve ilçede ilerleyecek yer yok.  İmar planlarının bir an önce hazırlanması ve hayata geçirilmesi gerektiğini bizler de defalarca kez dile getirdik. Biz üstümüze düşeni yapıyoruz. Ancak her konu Büyükşehir'de tıkanıyor. Biz, sıkıntıların aşılabilmesi adına görüş birliği yapmaya, yeni projeler üretmeye hazırız. Tüm kurum ve kuruluşlarla görüşmeye, proje üretmeye açığız" dedi.

Başkan Genç, ayrıca İmar müdürlerinin de katıldığı bir toplantıda müteahhitlerin talep ve çözüm önerilerinin daha somut masaya yatırılması için MERYAP Yönetimi'ni belediyeye davet etti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..