Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '08

 
Kategori
Tarih
 

meryem ana mezarı karaburun'da mı?

meryem ana mezarı karaburun'da mı?
 

karaburun'da olduğu iddia edilen meryem ana'nın temsili resmi


MERYEM ANA MEZARI KARABURUN'DA MI?

Çok değerli internet okuyanlarım bugün de tarihsel bir yazımla sizlerleyim.

Hazreti Meryem oğlu İsa için Kudus'te yaşarken dışlandığı bilinir, yanında oğlu İsa ile beraberinde Yuhanna ile beraber ülkeden ayrılır. O günün şartları ile bir süre sonra Selçuk kentine ulaşır orada dağın yamacında yerleşir ve yaşamaya başlar.

Selçuk kırallığının bulunduğu yerde yaşamını sürdürür.oraya yerleştiğini duyan Hıristiyan alemi Meryem'i ziyarete gelmeye başlarlar.dağın yamacındaki evine akın akın ziyarete gelen insanlar konvoy halınde akın etmeye başlar. Bu olay kıralın adamlarını harekete geçirir durumu kırala bildirirler kıral ise adamlarına öldürtün emri verir, bu arada Hazreti Meryem'e uyarıcı bir nida gelir kıral seni öldürtecek kuzey istikametine kaç sesi ile Meryem toparlanır yola çıkar Hazreti İsa Yuhannaya anam sana emanet onu koru diyerek uğurlar, O günün şartları ile yolculuğu kuzeye doğru yönelir ve yürüyerek yola koyulur. Karadan yürümek için araç olmadığı malum denizden bir küçük tekne ile Çeşme istikametine doğru yol aldığı bilinir ilk Çeşme'ye ayak bastığı yer bugünkü Pırlanta plajının olduğu yer olarak bilinir. Bir süre sonra oradanda ayrılmak sorunda kalır. Çünkü Çeşmenin coğrafi durumu dağ ve orman olmadığı için oradan da gene bir tekne ile kıyıyı takiben ıldır önünden Karaburun istikametine kıyı kıyı yol aldığı söylemleri vardır.

Karaburun yarım adasının batı kıyısında Karareis çiftliğinden karaya ulaşır. Karaburun Akdağ eteğinde Küçükbahce ile Yayla köyü arasında dağın eteğinde yerleşir. Burada ne kadar yaşadığı bilinmesede Horasan yapılardan bina kalıntıları bir yaşamın ısbatı olarak bilinir. Bu alanda su kaynakları Horasan yapı kalıntıları kanıtlayıcı görünüyor yıllar önce İstanbula gelen papa ikinci Canpol basına bir demeç vermişti Meryem ananın evi Efest'e henüz mezarı bulunmadı demesi üzerine araştırmaya başladım ben, karanburunlu olduğum için Küçükbahce köylüleri hep ana Manastır dedikleri alanda orman içinde bulunan bir mezar kalıntısı başında dilek diledikleri sık sık ziyaret ettiklerini görunce kanaatim bu uzunca bir mezarın olduğu alanda yaşam izlerinden yola çıkarak yaşlı köylülerin bilgilerinden de yararlandıktan sonra bir televizyon kanalı ekibini alarak Karaburun belediye başkanını da Meryem ana manastırı olarak değerlendirdiğim alanda çekimler yaparak İzmir ilahiyat fakültesi hocalarından aldığım bilgilerle doğrulandı bu alanda birkaç mağarayı da ziyaret ettik ne çare ki son manastıra geldiğimizde orman işletmesi dozerle mezarı kazımış mezarı kesin burada olduğuna delil bulamadık yeniden araştırmaları sürdürerek kesin sonuca ulaşırsam Karaburun yarım adasını Hıristiyan aleminin ziyarete geleceği ikinci adresi olarak değerlendirmek istiyorum.

Benim araştırmalarım şimdiye kadar kesin sonuçlar verdi bu konuda da başarılı olacağıma inanıyorum.

Saygılarımla,
Neşet Öztekin

 
Toplam blog
: 26
: 2823
Kayıt tarihi
: 24.03.07
 
 

1933 Mordoğan - İzmir doğumlu olup 51 yıldır aktif gazetecilik ve televizyon muhabirligi yapmakta..