Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '07

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Meryem modanın yeni ikonu

Meryem modanın yeni ikonu
 

Moda otoriteleri 2007 - 2008 Sonbahar-Kış Modası’nda seçtikleri dört temadan biri ‘’Meryem’’ ; kadının kutsallığını vurguluyor. Diğer üç temadan biri ‘’Cult Pleb’ tasarımın, iç mimarinin ve mimarlığın etkileşimlerinden esinlenmeyi güdülerken; ‘’Fantastic Legend’’ doğaya, bitkilere ve hayvanlara yakınlık, diğeri ise ‘’Chic Idol’’ parlak, şık ve 60’ların esintilerini tema olarak öngörüyor.

Kutsallaştırılmış kadın imajının öne çıkacağı temanın ilham kaynağı Meryem Ana ikonası, bakalım moda tasarımcılarının defilelerinde nasıl yansıyacak. Sanırım türban benzeri şapkalar, pelerinler, rahibe ve papaz kıyafetlerine göndermeler yapan çizimlerle karşılaşacağız. Biraz kapalı ve şehvetli bir kadın ortaya çıkacak gibi görünüyor. Diğer yanda insanın küresel ısınmaya dikkatinin çekilmesi nedeniyle doğaya, bitkilere ve hayvanlara daha yakın bir ilişki kurması açısından bu temada kayda değer. Son yıllarda minimalist bir mimari tarzının ve iç mimarinin yalınlaşması temasından yola çıkan moda otoriteleri, bu minimalist çizgileri elbiselere de taşıma kararında ısrarlı olacak. 60’lı yılların şıklığı yeniden gündeme geliyor. Siyah ve beyazın ağırlıklı kullanıldığı, tene yapışan, yüksek belli eteklerin , uzun kollarda büzgülerin bol kullanıldığı, büyük yakaların yer aldığı kısa ceketlerin 60’lı yılları hatırlatan giyim tarzı, bu sonbahar ve kış modasına ağırlığını koyacak.

Hatırlatalım. Kırmızı yine gözde olacak. Bellerde kadınsı geniş kemerler var. Ve her yere doğru uzanan çizgiler, bu çizgiler giyime ayrı bir tat getirecek. Saflığı simgeleyen beyaz yerini korurken kahverengi her tonuyla önem kazanacak. Bundan sonrası tasarımcıların özgün yorumlarına ve insanı kendine çeken fantastik hikayelerine bağlı olacak.

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..