Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Mesafeli aşklar..

Mesafeli aşklar..
 

Günümüzde mesafeye yada zamana karşı gücünü koruyabilen pek çok ilişki yaşanıyor. Üstelik bahsettiğim ilişkiler her türlü zorluğa rağmen tercih ediliyor. Arada uzaklık sözkonusu olsa bile, bu tarz ilişkiler yaşayan çiftler kendilerini asla yalnız hissetmiyorlar.

İşiniz gereği farklı şehirlerde yaşıyorsunuz, sık sık iş seyahatlerine çıkıyorsunuz, ya da uzak şehirlerde yaşayan sayısız akrabanız ve dostunuz var. Bu gibi durumlarda dünya, küçücük bir kara parçası gibi gelir insana. Mesafeler uzak olsa ile , yürekler birbirine yakınsa her zorluğun üstesinden kolayca gelmek mümkündür.

Bu hızlı yaşam temposu içinde sizden uzakta yaşayan, hatta orada kurulu düzeni olan yada sürekli iş seyahatlerine çıkan biriyle, bir gün bir yerde yollarınızın kesişip karşılaşmanız ve gönlünüzü kaptırıp aşık olmanız da son derece doğal bir durumdur. Her zaman yeni birileriyle tanışma şansımız olduğu gibi, tanıştığımız kişileri hayatımıza dahil etme yada etmeme özgürlüğüne de sahibiz.

Yaşadığımız gezegende, günlük hayatını tek başına sürdürebilen, sevgilisi ile belirli aralıklarda biraraya gelebilen milyonlarca çift var.

Bağlanmaktan korkanları, işkolikleri ve arada sırada ateşli bir aşk yaşamak isteyenleri ayrı tutarak, arada ki mesafeye rağmen düzenli bir ilişki yaşamaya çalışanlara yönelmek istiyorum.

Kafaca çok iyi anlaştığımız, heyecan duyduğumuz, ortak hayalleri paylaştığımız yada her koşulda desteğini gördüğümüz birinden, sizden uzakta yaşıyor diye vazgeçer miydiniz?

Bu durumda olan pek çok çift, birbirlerine kavuşabilmek için saatlerini yollarda geçirmeyi göze alabilmişler. Çok sık görüşememekten dolayı hissedilen özlem, yüklü telefon faturaları, yoğun elektronik posta trafiği, birbirlerinden ayrıyken katlanılmak zorunda kalınan yalnızlık duygusu....

İşte tüm bu zorluklara rağmen, uzak mesafe aşk yaşayan çiftlerin kendilerince çok geçerli nedenleri var . Bu şekilde çiftler birbirlerine daha fazla özen gösteriyor, aradaki sevgi ve saygı daha fazla korumaya çalışıyorlar.

Özlem duygusu, bir ilişkiyi her zaman canlı tutar ve monotonluktan uzaklaştırır. Çiftlerin arasında, güven duygusu tam olduğunda, kıskançlık duygusu gibi, ilişkiyi yıpratacak negatif duygular da söz konusu olmuyor, dolayısıyla mesafenin de hiç bir önemi kalmıyor.

Kişiler birbirlerinden uzaktayken, ilişkilerini çok daha objektif bakış açısıyla değerlendirebiliyorlar. Arada yorum yapan, laf taşıyan akraba, arkadaş, tanıdık v.s kişiler olmadığı için her iki tarafta kendi ilişkisine sıkı sıkı bağlanıp, sorumluluk yükleniyor.

Güçlü bir insansanız, aşkınıza aradaki uzun mesafeye rağmen hiç düşünmeden sarılın derim.
 
Toplam blog
: 60
: 1987
Kayıt tarihi
: 14.06.07
 
 

22.06.1970, İstanbul doğumluyum. Finans sektöründe çalışıyorum. Sanata ve edebiyata büyük ilgi duyuy..