Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
48
 

Mesafeli Ramazan Pidesi

Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde siz tüketicilerin aklında dönen soruların bir tanesi de tabi ki “ Ramazan Pidesi.”  Aslında bu pide olayına gelene kadar düşünülmesi gereken çok şey var da gel bunu anlat. Yani keşke tek sorunumuz Ramazan pidesi olsaydı ne güzel olurdu değil mi? Neyse güzel taraflarından bakalım hadi olaya yine.

Ramazan Ayı herkes için farklı. Oruç tutanlarınız için de pide açısından oldukça önemli tabi. Normalde hayatın akışında pide kuyruklarımız meşhur malum… Bu sene belirli bir düzen içerisinde yine pide alımları illa ki gerçekleşir.  Lütfen bu konuda da dikkatli olalım ki, bir pide uğruna değişik olaylar yaşamayalım.  Umarım sistem güzel işler ve değişik bir karmaşa yaşanmaz pide alımlarında.

Pide kuyruğunda sosyal mesafenin korunduğunu düşünsenize?Düşünemediniz…

Böyle bir şey mümkün mü sizce? O bıraktığın sosyal mesafe aralığına 5 teyze(amca) birden giriş yapar.  Dediğim gibi güzel bir sistem kurulur umarım bu konuda ya da gözünüzde çok büyütmeden Ramazan pidelerinizi evde yapmayı denemek güzel bir fikir olabilir. Bak bunu düşününce daha hoş geldi kulağa demi? Mutfakla pek aram yok hep söylerim, hani anca kek, pasta, börek birkaç yemek ama şu pide tarifini şuraya yazalım da acil durumda açıp yapın bari. Ramazan pideniz için, 2 ılık su bardağı süt, yarım su bardağı ılık su, bir paket maya (yaş ya da kuru), 1 çay kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı tuz, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 6 su bardağı un kullanıyorsunuz. Tabi önce mayayı eritip sonrasında malzemeleri koyup en sonunda da unu azar azar birer bardak koya koya işlem tamamlanıyor. Yoğurduğunuz hamuru 50 dakika mayalanmaya bırakıyorsunuz. Sonra hamura o pide şeklini vermek için bir kenara 5 yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı un koyup arada elinizi o karışıma batırıyorsunuz. Yine 30-40 dakika bekletiyorsunuz sonra da çatalla deliklerinizi oluşturuuup, üzerine ( 1yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt, 1tatlı kaşığı yoğurt, 1yemek kaşığı sıvı yağ ve çörek otu) karışımını sürüp pidenizi evinizin fırınına bir fırıncı edasıyla gönderiyorsunuz. ( kulak arkası kalem takarak moda girebilirsiniz.) 180-200 derece fırında bir güzel pişirin. Evde fırının önünde sosyal mesafeye de gerek yok, tüm ev bireyleriyle fırının camına dizilip yorumlar yapmak serbest. Pidenin canı olsaydı da sizle konuşabilseydi keşke, neyse.

Yaa..Sevgili Ramazan Pidesi. Bak bu köşeye konuk olacağın günler de varmış gördük. Bir de kaç yıllık fırıncı gibi pide anlattık iyi mi? Yine de boşlamayın güzel tarif olmasa yazmazdık. Öyle sosyal medyada ekmek yapıp paylaşmaya benzemez bu, pide ciddiyet ister diyormuşum. İsteyen gidip fırınından alsın, isteyen evinde yapsın. Şimdiden afiyetler olsun, sağlığımız her şeyden kıymetli…

Sağlıkla Kalın!

Not: “ Peki pidenin olanlardan haberi var mı? Sanmam."

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

Cemile Torun, ETEM SEVİK bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 342
Toplam yorum
: 43
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 310
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster