Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Mesaj alınmamış

Mesaj alınmamış
 

Dün rahmetli Muhsin Yazcıoğlu’nun cenaze töreni için devlet adamları ve halk bir bütün olarak ve bu acıya ortak olarak Kocatepe Camii’ndeydi. Ancak bizim siyasi liderlerimiz ve başbakanımız ne birbirlerine selam verdi, ne de birbirlerinin yüzlerine baktı.

Acaba hiç düşündü mü Sayın Erdoğan o musalla taşına bir gün kendisinin de yatacağını ve arkasındaki kalabalıkta bulunan Baykal’dan helallik isteyeceğini veya Baykal ya da Bahçeli.

Daha birkaç gün önce bir seçim atlattık ve vatandaş olarak bir mesaj verdik. Bu üç siyasi parti liderinin mesajımızı almadıkları dünki cenaze töreninde görünüyor.

Biz dedik ki; artık tartışarak değil uzlaşarak bir şeyler yapın. Uzlaşın ve bir bütün olun, ülkeyi bölmeye çalışanları aramızdan uzaklaştırın.

Biz bir demokrasi ülkesiyiz. Bu üç lider birbirlerine hakarete varan yorumlar yaptıkça birileri demokrasinin gereği olarak aramıza girdi. Engel olmak parti liderlerinin elindeydi ancak olmadı. Birbirlerini yemekten birilerinin aramıza girdiklerini göremediler.

Siyasi parti liderlerinin birbirlerine olan davranışları toplum üzerinde önemli bir rol oynar. Kutuplaşma da buradan başlar. Seçmenine veya vatandaşına örnek bir lider olmak ülkenin refahı için çok önemlidir.

İç siyasal yaşamda gerilimi arttırmış, derin anlaşmazlık konularını yaratmış olan hükümetler dış siyasetlerinin başarısı için yeterli bir halk desteği sağlayamazlar. Bu seçimde de AKP’nin oy kaybetmesi bu tezi doğrular niteliktedir.

Sadece siyasal iktidarı ele geçirmek uğruna liderler arasında anlamsız çatışmaların olması ülkeyi gerilim içine sokmaktan başka bir işe yaramaz.

Kısacası ülkede refahın ve huzurun olması, iç ve dış siyasette başarılı olunması, liderlerin birbirleriyle uyum içinde ve birbirlerini tamamlayarak sadece bu ülke için bir şeyler yapmalarına bağlıdır.

 
Toplam blog
: 61
: 1041
Kayıt tarihi
: 04.01.08
 
 

1983 doğumluyum. İzmir' de yaşıyorum. Bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışıyorum. ..