Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '10

 
Kategori
Bilim
 

Mesajınız var!

Mesajınız var!
 

Ellerimiz Nasıl Oluşur?

İnsan embriyosunun gelişimi mucizelerle doludur. Bu gelişimi aşama aşama izleyebilseydik, kusursuzca iş yapan inşaat mühendisi ve inşaat işçisi hücrelerin akıllı, bilinçli ve müthiş organize davranışlarını görerek şaşkınlık duyardık.

Bedenimizdeki her organı tek tek inşa eden hücreler, altıncı haftadan sonra ellerimizi de inşa etmeye başlarlar. Elimiz ilk oluştuğunda parmaklar yoktur, tek parçadan oluşan bir yelpazeye benzer. İşte, bu aşamada mucizevi bir olay gerçekleşir ve eli oluşturan bazı hücreler birer birer intihar etmeye başlar. Diğer hücreler ölen bu hücreleri yerler. İntihar eden hücrelerin yerlerinde boşluklar oluşur. Bu boşluklar parmaklarımızın arasındaki boşluklardır. Bu şekilde parmaklarımız şekillenir.

Bu olaydaki en mucizevi yön ise parmakları oluşturacak hücrelerin değil, parmakların arası için yer açması gereken hücrelerin intihar etmeleri ve intihar kararını aynı anda ve olması gereken zamanında almalarıdır.

Şuur, akıl ve bilgiden yoksun bu varlıklara intihar emrini veren, parmakları kusursuz bir tasarımla, insan için en uygun şekilde yaratan, alemlerin Rabbi olan Yüce Allah'tır.

Sonra onu 'düzeltip bir biçime soktu' ve ona Ruhundan üfledi. Sizin için de kulak, gözler ve gönüller var etti. Ne az şükrediyorsunuz? (Secde Suresi, 9)

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..