Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Mesir macunu hakkında

Mesir macunu hakkında
 

Mesir Macunu hakkında


Sevgili okurlarım, bu hafta köşemde manisalıların çok iyi bildiği bir gıda ürününden bahsetmeye karar verdim. Neden? Çünkü bu şehirde yaşamayan insanlar ürünü çok iyi bilmiyor. İşinden dolayı, okulundan dolayı ya da farklı sebeplerle Manisa'da yaşayan tatlı insanlarımızın bazıları ise mesir macununun sadece ismini biliyor. Benim “Meşhurmuş ama nasıl bir şey bu macun?  İçinde ne var ? “  sorularını duyup da bunu köşeye taşımamam mümkün mü sizce? Tabi ki değil.

Mesir macununun uzunca bir tarihi var, ilginizi çekerse okumanızı tavsiye ediyorum. Benim alanıma giren kısmıysa içeriği ve ne formda bulunduğu. Manisalıların da bildiği gibi mesir macunu 41 çeşit baharatın karışımından oluşan bir macun.  Bu macunu eskiden herkes tüketemezdi, bunun sebebiyse ağza yapışan bir şekilde üretimin olmasıydı. Fakat bu geride kaldı, yeni gelişen farklı ürünler sayesinde artık herkes yani genci yaşlısı tüketebiliyor. Kavanoz mesir macunu, tüp mesir macunu, lokumu, cezeryesi, çikolatası, şekeri, çayı…  derken bu işin ilerde daha da güzel ve farklı ürünlere dönüşeceğini görmek zor değil. Bu sebeptendir ki, duyulan ilgi ve tüketici tercihi artmış durumda. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali her yıl bahar ayında düzenlense de , bu ürüne her an ulaşmak mümkün.

Piyasada ve günlük hayatta duyduğumuz bir gıdanın,ürünün yararları konusunda “ Şöyle iyidir, şöyle kötüdür. “ denmemesi gerektiğini savunanlardanım , hangi gıda olursa olsun belirli ölçüde yedikten sonra hayatınıza mutlu bir şekilde devam edebileceğinize inananlardanım.

Denemeyen mesir macunu meraklılarına da en yakın zamanda afiyet olsun.      

                                                                                                                        Sağlıkla kalın!                    

Not:  “ Şehrimizin en güzel hediyelik ürünü .”                                 

                                                                                 Gıda Mühendisi -  Nermin Özge Bilge

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..