Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

MESKİ’nin dev altyapı çalışmaları sürüyor

MESKİ’nin dev altyapı çalışmaları sürüyor
 

MESKİ’NİN DEV ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR...


Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu şebeke yenileme çalışmaları için başlattığı dev alt yapı hamlesi, tüm hızıyla devam ediyor.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Dünya Bankası’ndan sağlanan krediyle “Belediye Hizmetleri Projesi” kapsamında, 15 Ocak 2009 tarihindeki Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla hazırlanan basın bülteninde belirtildiği üzere, 5 mahallenin içme suyu isale hattının yenileme çalışmaları ile ilgili MESKİ Genel Müdürü Ömer GÜLAY, MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Kamil ÜLGEN, Etüd ve Plan Dairesi Başkanı Leman AKKAŞ, Gazi Mahalle muhtarı Fehime DÖLEK, Fuat Morel Mahalle Muhtarı Ali FİDELİ, Hal Mahalle Muhtarı Nurettin BEKTAŞ, Pirireis Mahalle Muhtarı Aziz EKİNCİLER, İnönü Mahalle Muhtarı Adnan Giray ATİLLA ve Çeltikçioğlu İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti. Firması yetkililerinin katılımıyla ihale sözleşme protokolü imza töreni yapılmış ve bunun ardından çalışmalar başlatılmıştı..

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre; Meski içme suyu rehabilitasyon projesi şebeke ve abone bağlantısı yenileme işleri D6 basınç bölgesi, Hal Mahallesi ve D1 basınç bölgesi boru ve abone bağlantısı yenileme ve basınç bölgesi izolasyonu inşaat işleri kapsamında Hal, Gündoğdu Mahallesinin bir kısmı, İnönü, Gazi, Palmiye ve Pirireis Mahallelerinde değişik çaplarda hdpe içme suyu boruları ile içme suyu şebekesinin ve bunun yanında abone bağlantılarının yenilenmesi ayrıca bina önlerinde yangın söndürmek amacıyla kullanılan su alma aparatı olan Yangın Hidrantları tesisi çalışmalarının yapıldığı, Hal ile Gazi Mahallesinde bu çalışmaların süratle devam etmekte olduğu belirtildi.

Yine bu iş kapsamında D6 Deposu basınç bölgesi içerisindeki İnönü Bulvarı, 15. ve 17. Cadde ile bazı sokaklarda ana ve tali içme suyu borusu döşeme çalışmalarının tamamlanmış olduğunu ifade eden MESKİ Genel Müdürü Ömer Gülay, “Bu borular üzerinde tesis edilecek vana odalarının inşaat ve mekanik çalışmaları son noktaya gelmiştir. Altyapı yatırımları zor yatırımlardır. Çalışmaların yapıldığı bölgelerde yaşayanlar bu süreçte kazılar nedeniyle rahatsızlıklar yaşamaktadırlar. Şebekemizde ki su kayıplarını azaltmak , eskimiş borular nedeniyle oluşan arızaların giderilmesi esnasında yapılan su kesintilerini sonlandırmak, abone bağlantılarını yenilemek , içme suyu şebekemizi modern bir yapıya kavuşturmak, basınç bölgelerini düzenleyerek suyun tazyiksiz oluşu nedeniyle sıkıntı çeken üst katlarda yaşayan vatandaşlarımıza yeterli içme suyu hizmeti götürebilmek için, halkımızdan bu süreli rahatsızlıkta göstereceği anlayış için teşekkür ediyoruz. Şunu da belirtmek isteriz ki ; Yüklenici firmanın iş kapsamında, tüm bu çalışmaların yanı sıra tahrip ettiği asfaltı yenileme işi de yer aldığından , süre kaybı olmadan çalışması tamamlanan cadde ve sokaklarımız asfaltlanacak ve vatandaşlarımızın mağduriyeti en kısa sürede giderilmiş olunacaktır. Her mahallede farklı sürede olmak üzere yapılan çalışmaların tümünün 3-3, 5 ay gibi bir sürede tamamlanması planlanmaktadır.’’ dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..