Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '12

 
Kategori
Eğitim
 

Mesleki Eğitim ve Dünyaya Yön Verenler

Mesleki Eğitim ve Dünyaya Yön Verenler
 

"Dünyaya Yön Verenler, Teknolojiyi Üretmeyi ve Yönetmeyi Başaranlardır."


Biz kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle,Lazıyla tüm kökenleriyle kardeşiz, ne Van'da ölen vatandaşlarımıza, ne de Çukurca'da ölen şehitlerimize olanları reva görmüyoruz.

Mesleki Eğitim ve Dünyaya Yön Verenler

Önümüzdeki yüzyılda toplumların geleceği bilgi ve bilginin dağılımı üzerine inşa edilecektir. Dünyaya yön verenler, yenilikçi teknolojileri takip eden, mevcut teknolojilerle ve teknoloji transferiyle yetinmeyen, teknolojiyi üretmeyi ve yönetmeyi başaranlardır.  Küreselleşen dünya ekonomisinde üretim biçimleri hızla değişmektedir. Bu gelişmelere ayak uyduran nitelikli elemanlara  duyulan talep çoğalmaktadır. Bu talebi karşılamanın en geçerli yolu Mesleki Eğitimdir. Mesleki Eğitim ülke kalkınmasını motor gücüdür ve geleceğe yatırımdır.

Meksa Vakfı – İşkur İşbirliği Mesleki Eğitim Kursları

Meksa Vakfı, Şubat2012 tarihinde, İşkurla işbirliği çerçevesinde “Yönetici Sekreterliği”, “Kasiyerlik”, “Aşcılık” ve “Perakendecilik ve Mağazacılık” mesleki eğitim kursları başlatmayı planlamaktadır. Önkayıt yaptırmak isteyen işsizler, www.meksa.org.trweb sitesi adresinden kurslarla ilgili detaylı bigileri öğrenebilirler.

Sihirli El

Meksa programlarında eğitildikten sonra iş kurmuş bir arkadaşımızın 2006 yılındaki ”Biz tam kendimizi toplumdan ve eğitim sisteminden kopmuş hissederken, bir el uzandı bize ve biz o eli tuttuk, bu noktaya geldik ve çok mutluyuz” şeklindeki açıklaması mesleki eğitimin nasıl sihirli bir el olduğunun ne güzel bir örneğidir.

Meksa Vakfı Hakkında

Meksa Vakfı, 1985 yılında kurulmuş kamuya yararlı bir vakıftır, Türkiye’ nin 13 ilinde, 22 mesleki eğitim merkezi ile 26 yılldır, işbirliği yaptığı kurumlarla, hedef kitleleri olan işsiz gençlere ve yetişkinlere, risk altındaki çocuklara, kadınlara, engellilere, eski hükümlülere (50.000’ inin üzerinde kişiye) mesleki eğitim hizmeti sunmaktadır.  Meksa Vakfı, Mesleki Eğitimde, Almanya’da uygulanan “Dual” Sistemin, Çıraklık  Sisteminin Türkiye’deki öncü kuruluşlarındandır. Başlangıçta İsviçre ve Almanya mali kaynaklı projeler, yerel yönetimler, meslek kuruluşlarının yer tahsisiyle, işletmelerüstü eğitim merkezlerinin kurulması sayesinde, İşkur, AB hibe kaynaklı, Kalkınma Ajansı, umut yıldızı  gibi sürdürülebilir yüzlerce projeye yerini bırakmıştır.

Misyonu, Vizyonu ve Temel Değerleri

İşgücü piyasası ve işsizler arasında köprü olma, Eğitimin çıktısı, istihdamın girdisi ; Kaliteli, özgüveni yüksek, sorgulayan, araştıran, iletişimi önemseyen, tercih edilen insanlar yetiştirme misyonu, mesleki eğitimde ulusal ve uluslararası tanınırlık ve söz sahibi aktörlerden olma vizyonu ile, Mesleki Eğitime her platformda katkı sağlamayı görev bilen Meksa Vakfı, yenilikçiliği, işbirliğini, dayanışmayı, paylaşmayı, tarafsızlığı, pozitif düşünmeyi temel değerleri olarak benimsemiştir.

Van Depremi ve Çukurca’daki Terör

860 binanın yıkık, 2200 binanın hasarlı, oturulamaz duruma gelmesi, 3000’den fazla binanın inşaat standartları dışında yapıldığının üzücü bir göstergesidir. Van’da yaşananlar bizim geçmişten ders almadığımızın çirkin, ama doğru bir kanıtıdır.

Ermenilere soykırım yapmadık diyen devlet adamları, tarihçileri kendi vatandaşlarını katleden bu inşaat sektörünün soykırımcı müteahhitlerinden, kontrolde ihmal ya da suistimal yapan belediye, iskan yetkililerinden, Bakanlık yetkililerinden hesap sormayacak mı? Bu dünyada bunun hesabını sormayanlardan, öbür dünyada onlarla birlikte hesap sorulacak.

Biz bu konuda Japonlardan niye destek / danışmanlık almıyoruz? Bu rezilliği görmelerinden mi utanıyoruz? Yoksa bizi soykırımla suçlarlar diye mi korkuyoruz?

Sn.Başbakanın kaçak tüm inşaatların yıkılacağını belirttiği inşaatların bir bölümü sağlamlaştırma ve güçlendirme yöntemiyle yıkımdan kurtarılabilir, Unutmayalım! standart bir inşaat aşamasına gelebilecek her yapı milli gelirimizdir, milli gelir ise hepimizindir.

Çukurca Terör saldırısı, teröristlerin bu karargaha 5.saldırısıymış. Silahlı Kuvvetler, niçin bu karargahın yerini değiştirmeyi ya da burayı başka şekilde korumanın yapısal / taktik yöntemlerini değiştirmeyi düşünmedi ve yapmadı?

Şehitlerle, depremle eğitimin ne alakası var demeyelim!

Çok alakalı! Üzülerek söylüyorum, biz askerimizi iyi eğitememişiz, erimizi değil sadece, yüksek rütbeli askerlerimizi de. Biz dağa çıkan, vatan haini olan ve insanlıktan gelecek nasiplerini, uyuşturucudan gelen kirli paraya tercih eden gençlere vatanı, vatanseverliği, hainliği, kalleşliği, kardeşliği, İslamı, Müslümanlığı, birlikte yurttaş olmak düşüncesini, kimliğini, kültürünü anlatamamışız.

Çok alakalı! Biz inşaat yapan ve kontrol eden teknik adamlarımızı iyi eğitememişiz, eğitimin içinde ahlaki değerleri, olmazsa olmazları, hırsızlığın, rüşvetin, görevini yapmamanın bedelini, hesap sormanın adaletin gerekliliği olduğunu anlatamamışız.

Dualarımız bu vatana hizmet eden tüm vatanseverler için!

 

Münir Gürsoy, Meksa Vakfı-Ankara Proje Bşk., ADALETİN GERÇEK YÜZÜ                                                       

                m.gursoy@isortagım.com.tr, munir_gursoy@yahoo.com

 

 

.

 
Toplam blog
: 9
: 603
Kayıt tarihi
: 19.01.12
 
 

O.D.T.Ü. 1991 mezunuyum, Araştırmacıyım, İyi bir analizciyim, Yazmak, Evrensel adalet, dua, şükür..