Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '14

 
Kategori
Deneme
 

Mesnetsiz İddialar karşısında Müslüman Ahlakı ve Rızalık Müessesesi

Mesnetsiz İddialar karşısında Müslüman Ahlakı ve Rızalık Müessesesi
 

Mesnetsiz İddialar karşısında Müslüman Ahlakı ve Rızalık Müessesesi


Müslümanları yıkılmışlık ve ümitsizlik ile birbirlerini suçlama duracak ve bu arada var olan güçlerini de ayette ihtilaf edenlerin başına geleceği belirtildiği üzere 'rüzgarlarını kaybederek' ödeyeceklerdi.

Müslümanlar arası ihtilafların da 'barış' adı ile dünyaya gelmiş bir dinin takipçileri tarafından dünyayı ateşe vermek olduğu iddia edilebilirdi.

Dinler insanlara anlaşamadıkları noktalarda rehberlik etmek için indirildi ise ihtilaf, fakirlik ve cehalet kıvılcımları ile bir yangının ucunda bekleyen bu dünyanın gideceği yolu dindarların takınacakları tavır seçecektir.

Müslümanların birbirlerini itham etmeleri ve birbirlerine düşmeleri geçtiği gibi, hem hakikat, hem hikmet nazarında, hem kişisel hem de toplumsal hayatımız adına ama en çok da insanlık adına kayıplara ve hüsrana neden olabilecek hususlardır.

Kavramların havada uçuştuğu ve eski yeni ne varsa bildik her şeyin yeniden sorgulandığı değişim dönemlerinde, en güzeli kavramları da kınına geri sokmak gerek ve vicdanın sesini dinlemek gerekir.

Dostlara mürevvet, düşmana sulh ile yaklaşmanın olmadığı yerde sadece tartışma kelimeleri ve rekabet hisleri var olabilir. Bunların olmadığı yerde uhuvettin olmadığı yerde karşıtı uhuvvetsizlikten ziyade kaos olur.

Doğunun bakış açısına Batı dinlemeyen bir bakış açısı ile yaklaşır. Üstünlük iddiası kendini coğrafyalar arası, dinler arası, din içinde mezhepler arası hatta meşrepler arası olabilir.

Müslümanlar siyasete bulaşıp kendi dar gurup çıkarları için başka Müslümanları suçlayabilir.

Her zaman olduğu gibi yaşamın zorlu bir süreç olduğu ve kişinin hatası bireyin kendi sorumluluğunda olduğu unutmamalıdır. Allah yerine yargıçlığa soyunmamalıdır.

Aksi durumda mesnetsiz iddialarla suçlanan diğer Müslümanın vebali ve Allah adına yargıçlığın üstelik mesnetsiz iddialarla olması hali kişiyi küfre götürür.

Hele hele bunu yapanlar küçük siyasi çıkarlar dar durup salahiyeti adı altında yapıyorsa düpedüz sekter yaparak olayın faillerinin dar makamında yüzleşmesi ve rızalık almalarının önünü engelleyerek yapıyorlarsa Müslümanlarını sorgulamaları icap eder.

 Mehmet Özgür Ersan 19.05.2014 üsküdar

 

 
Toplam blog
: 447
: 1524
Kayıt tarihi
: 20.09.13
 
 

06 Mayıs 1974 Çorum Sungurlu'da doğdu. Yaşamının büyükçe bir bölümünü Mamak'ın gecekondu mahalleler..