Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '08

 
Kategori
Yazılım
 

Messenger araç mı, amaç mı?

Messenger araç mı, amaç mı?
 

MSN, en çok tercih edilen Messenger yazılımıdır.


Ülkemizde hızla artışa geçen elektronik posta kullanımı, Messenger üyeliği ile devam etmekte. İnternetin ülkemize girmesi ile başlayan serüvenin en büyük yol arkadaşı ise dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft tarafından geliştirilen MSN.

Bazı Türk kesimler MSN programının okuyuşunu bilmemelerine rağmen, kullanıyorlar. MSN, İngilizcede EM-ES-EN(m-s-n) olarak okunuyor. Ve doğrusu da budur. Çünkü Amerikan bir şirket olan Microsoft’ un koyduğu program ismine saygılı olmak gerekir. ME-SE-NE olarak okuyan bazı kesime gerçekten sinir oluyorum. Her programa, emeğe hak ettiği değerin verilmesinden yanayım.

Peki, anında mesajlaşma programlarının yararları ve zararları neler? Özellikle Türkiye’ de, bu tür programlar yanlış amaçlar için kullanılıyorlar. Her gün yüzlerce internet kullanıcısı ile görüşüyorsunuzdur. Sizce kaç kişi anında mesajlaşma programlarını araç olarak kullanıyor? Sırf MSN için bilgisayar açan ve saatlerce listedeki tüm kişileri olabildiğince rahatsız ederek zaman geçirmeye odaklanmış şahısların yaşadığı bir dünyada, Messenger programlarını araç olarak kullanmaya teşvik etmek de oldukça zor.

Kendimden bahsedeyim. Messenger’ ı kesinlikle amaç olarak kullanmam. Ailem de amaç olarak kullananlar var elbette. Hepsini her Messenger ile uğraştıklarını gördüğümde kınıyorum. Messenger, sadece iş için kullanılsın demiyorum. Ben Amerika, İsviçre gibi ülkelerdeki arkadaşlarımla bazı boş zamanlarımda(ki boş zamanım pek olmaz.) görüntülü olarak görüşürüz. Ancak bu görüşmeler saatlerce sürmez. Bazı kullanıcılarda şu durum vardır:”Nasılsa bedava, konuşalım. Zaman da çok zaten. İnternette haber okumaktan da sıkıldım. Konuşacak bir şey de yok ki. Olsun uydururuz bir şeyler” Genellikle Türk halkında olan bu düşünce baştan sona yanlış. Konuşacak bir şey bulamazlar, ama konuşurlar. Enteresan olduğu kadar incelenmesi gereken bir durum. Hatta böyle insanlar bir de kendini ‘teknolojik’ zannediyor. İşin acı tarafı da bu zaten.

Web Kameralar bir dönem yok sattı. Kamera bulamazdık. Her marka kamera çıkmıştı. Üstünde Skype , MSN yazıları olanlara koşardı millet. Ancak hiç birinin diğerinden farkı yoktu ki. Hepsi Messenger ile çalışır.

Bir de internete karşı tipler vardır. Televizyonlara çıkıp:”İnternet zaman öldürüyor” derler. Evet, internet doğru kullanılmadığında katil olur ve zamanınızı öldürür. Ancak doğru bir şekilde internet kullanmak da sizin elinizde. Çocuğunuz da kendini düşünmeli. Öğrenciler için okullarda seminerler açılmalı.

Son olarak belirtmek isterim ki; lütfen anında mesajlaşma programlarını (Skype, MSN, Yahoo, Icq vb.) amaç olarak değil, araç olarak görün. Ben web yazılımın bir çok evresini MSN sayesinde öğrendim diyebilirim. Pcnet, Chip gibi forum sitelerindeki yazılım ustaları ile görüşerek, Yazılım Uzmanı oldum. Size tavsiyem, büyük nimetlerden biri olan İnterneti iyi değerlendirin. Yok Türk Milletinin kâbusu internet olacaktır.

Gerçek şu ki; İnterneti en zararlı şekilde kullanan millet, Türkler...

Başka bir makalemde görüşmek dileğiyle...

Sağlıcakla...

 
Toplam blog
: 89
: 3439
Kayıt tarihi
: 10.11.07
 
 

Tesekkurler ..