Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Messi'nin transfer maliyeti

Messi'nin transfer maliyeti
 

Sen neymişsin be?


Evet, bu bir haber yorumdur.

Önce kısaca bir haberimize göz atıp, sonrada yorumumuza geçelim.

İngiltere Premier Lig ekiplerindenManchester City'nin, Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'nin bonservisine 150, kendisine de 10 milyon Euro önerdiği, ancak Arjantinli oyuncunun bu teklifi kabul etmediği iddia edilmiş.

Şimdi bu da nereden çıktı diyeniniz mutlaka olmuştur.

Bu şuradan çıkıyor. Amerikan emperyalizminin petrol fiyatlarındaki yükselişi körüklemesi ile ömrü hayatlarında göremeyecekleri kadar para kazanan, Arap şeyhleri, emirleri, prensleri, Avrupa sosyetesine kendilerini kabul ettirmek için, kesenin ağzını açıp, havadan gelen petrol paraları ile İngiliz takımlarını alıp, o petrol paralarını böylesi transferlere harcayarak, dünya gündemini meşgul ediyorlar.

Oysa o petrole ödenen yüksek değerler, nice gariban, aç, susuz, hasta, biçare insanın geleceğini tamamen karatıyor.

Gelişmekte olan ve geri kalmış ülkelerin enerji açıkları büyüdükçe büyüyor!

Bu açıkları kapatmak için, petrole ödenen yüksek meblağılar, o ülkelerin halkına direk yansıyor.

O ülkeler, altyapıya, hastaneye, ilaca, ödemesi gereken paraları, petrol aracılığı ile Arap Şeyhlerine, Emirlerine, Prenslerine, krallarına ödüyorlar.

Onlarda; gelen bu bol parayı nereye harcayacaklarını bilemedikleri için “Pazarlama Dehası” İngiliz’lerin Futbol takımlarına yönelip, yüksek meblağlarla o takımları alıyorlar.

Tabi iş bununla bitmiyor.

Devamında, yüksek bonservis ve ücretle, dünyanın en ünlü futbolcularını transfer ederek veya talip olarak, hem kendi adlarından söz ettirip dünya gündemine oturuyorlar. Hem de görsel eğlenceden başka bir işe yaramayan Futbola yaptıkları bu inanılmaz yatırımlarla, kendi egolarını tatmin ediyorlar!

Sonuç mu?

Dünya üç yıldan beri ekonomik kriz ile boğuşurken, petrol fiyatlarının yüksekliği nedeniyle, cepleri dolanlar, havadan kazandıkları bu paraları har vurup, harman savurarak(!) günlerini gün ediyorlar.

Onların oralara kriz hiç uğramıyor!

Onlarda işsizlik gibi bir sorun hiç olmuyor!

Zaten öyle bir sorunu olduğunu ima edenleri, hemen içeri tıkıp, anında “Kırbaç” cezası ile cezalandırıyorlar. Devamında da Müftünün vereceği bir fetva ile bazı konuları konuşmayı yasaklıyorlar!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..