Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '08

 
Kategori
Hayvan Psikolojisi
 

Mestanı nasıl bilirsiniz..?

Mestanı nasıl bilirsiniz..?
 

- Rahmetlüü Tekir Efendü ile rahmetlüü Sarman hanumefendünün kerimelerüüü, Tırmık oğlumuzun ablalaruu Mestan Kırmızı Fistan'a yüce tanrıdan rahmet diliyoruuuz...
- Amiiin...
- Rahmetliyi nasıl bilirdinüüüüz Ey cemaat-i Müslimin..?
- Eyi Bilirdüüük İmam Efendüüüü...
- Hakkınızı Helal ediyormusunuuuz..?
- Helal olsuuun...
- Hakkınızı Helal ediyormusunuuuz..?
- Helal olsuuun...
- Ben Helal etmiyoruuuum..!?
- ........!?
- ........!?
- Estağfurullaaah...Neden Helal etmiyorsun Müslüman.?
- Helal Etmiyorum imam efendi...
- Niyeki..? Rahmetli zat-ı'nıza ne kötülük etmiş olaki ?
- Geçen sene; bizim Mutfak penceresini açık görmüş ve içeri süzülmek suretiyle, zevcem hanımefendünün pişirip, soğuması için masa üzerinde bıraktığı, Tavuğu yerken yakaladım... Ama; tavuğuda alıp, mutfak penceresinden kaçtığı için, hakkımı helal etmiyorum imam efendüüü..!
- Olsun, sen yinede helal et..! Ailesine götürmüştür belkide..?
- Etmeeeem...
- Pekiiii o zaman; sen, rahmetlinin kaçırdığını söylediğin Tavuğu, pişirmek için öldürdüğün vakit, rahmetli tavuğun ailesinin helalliğini aldın mı ?
- Yoooo...
- Eeeee; o zaman, neye helal etmezsin hakkını müslüman...?
- Eeeöööm, kem, küm...Tamam... Helal ediyorum o zaman..!!!
- Ruhuna Fatihaaa...

*************

Her gün ev hayvanlarına yönelik yeni bir ürün ve hizmetin piyasaya sürüldüğü ABD’de son yıllarda hayvanseverlere hitap eden en popüler hizmetin, “ev hayvanları için düzenlenen cenaze törenleri” olduğu belirtildi.

Sayıları her geçen gün artan ABD’li firmalar tarafından düzenlenen ve “insanlarınkini aratmayan” törenlerin fiyatı 185 ila 5 bin dolar (227 ila 6 bin 150 YTL) arasında değişiyor.

Ne isterseniz...
İstenildiği durumda törende dua etmesi için bir papaz bile getirildiğini vurgulayan firma yetkilileri geçen haftalarda, ölen bir köpeğin bronz bir heykelini yaptırdıklarını kaydetti.
Yetkililer, müşterilerinin genelde kedi ve köpek sahipleri olduğunu ancak bununla birlikte papağan, Japon balığı ve maymun gibi diğer ev hayvanları için de hizmet verdiklerini aktardı

Milliyet/Dış Haberler

Evet Sevgili Dostlar; bugünkü Milliyet'in, Dış Haberler Servisinin hazırladığı bir haber. Herkesin olmasa bile, evinde evcil hayvan besleyenleri ilgilendiren bu haber ile, İnsana verilemeyen değerlerin yok olup kaybolduğu ülkelerin dahi, örnek alması gereken ''İnsanca'' bir davranış olduğunu kendi adıma kabul ediyorum...Her ne kadar da; işin arka planında, maddi bir takım çıkarlar olsa da, olaya bu açıdan bakmak herkese göre değişebilir...Bu düşünceye de saygı göstermek gerektiğine inanıyorum... Önemli olan; ''Dünya üzerinde; hayvan dostlarımızla bir arada yaşamak, Tanrının bizlere verdiği bir Lütuf ise; her canlı, eşit haklara sahiptir..!'' diyorum...Yine Kendi Adıma...

Herkese sonsuz saygılarımla Sevgili Dostlar...

 
Toplam blog
: 122
: 2970
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

Ankara Doğumluyum... Yazı yazmayı, çizmeyi, okumayı, izlemeyi, dinlemeyi, vb...vb... seviyorum. Bodr..