Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '15

 
Kategori
İnternet
 

Meta-Tag Analizi

Meta-Tag Analizi
 

Meta-Tag Analizi


Web sitelerinin arama motorlarında ki durumlarını belli eden faktörlerden biri de meta-taglardır. Çünkü web siteleri yaptıkları meta-tag çalışmaları sayesinde hem arama motorlarında üst sıralara çıkabilir hem de web sitelerine gelen ziyaretçi sayısını arttırabilirsiniz. Meta-tag kullanımı web siteleri için önemli bir kriter olduğu için bu çalışmanın ayrı bir özen ile yapılması web sitelerinin başarısı için avantaj sağlayan durumlardan biridir. Kullanılan meta-tagların değerini ölçmek ve getirisini hesaplamak için meta-tag analizi yapılmalı ve web siteniz için en yararlı meta-tag kullanımı sağlanmalıdır. Web siteleri yapacakları meta-tag analizi sayesinde web sitelerinin değerini arttırabilir aynı zamanda web sitenizin arama motorlarının yapacakları listeleme işlemlerinde daha iyi konumlara gelmesini sağlayabilirsiniz.

 Web sitelerinde genel olarak kullanılan meta-tagların en çok kullanılan 3 tanesi title (site başlığı), description(sayfa özeti), keyword (anahtar kelime) meta-taglarıdır. Bu meta-tagların karakter sayıları bile çok önemlidir. Yapılacak çalışmalar çok kaliteli çalışmalar bile olsa karakter sayısı ve kelime sayısı bazından arama motorlarının belirlemiş olduğu kriterlere uymuyor ise yapılan çalışmaların hiçbir anlamı kalmamış olur. Bundan dolayı meta-tag analizi çok önem arz etmektedir.  Çünkü web sitenizde kullanacağınız meta-taglar sayesinde web sitenizin arama motorlarında başarı yakalamasını sağlamanın dışında aynı sektörde bulunan rakipleriniz ile rekabet ederken avantaj yakalama fırsatı da yakalayabilirsiniz. Bundan dolayı web sitelerinin yaptığı SEO çalışmalarının maksimum verim vermesi için mutlaka meta-tag çalışmalarına maksimum özen göstermeli ve belirli aralıklar ile meta-tag analizini mutlaka yapmanız gerekmektedir. Meta-tag çalışmalarında kullanacağınız her karakterin ayrı bir önemi olduğundan dolayı başarı hedefleyen her web sitesinin bu çalışmaya mutlak özen göstermesi gerekmektedir. Yapılacak meta-tag analizinden çıkacak sonuç neticesinde en değerli meta –tag çalışması yapılmalı ve çıkan sonuçlara çok dikkat edilmelidir.

Arama motorları tarafından kurumsal seo meta-taglar için belirlenmiş olan sınır değerler bulunmaktadır. Bu sınır değerler title yani site başlığı için 80 karakterdir. Site başlığından maksimum verim alabilmek için 80 karakteri geçmemeli ve mutlaka site başlığının içerisinde anahtar kelime bulundurmalısınız. Bu sayede site başlığı için yapılan meta-tag çalışmasından iyi bir verim alabilir ve web sitenizin arama motorlarında iyi bir yere gelmesini sağlayabilirsiniz. Kullanılan bir diğer meta-tag olan description yani sayfa özeti için ise arama motorlarının belirlemiş olduğu sınır 200 karakterdir. Sayfa özeti hazırlarken 200 karakteri geçmeden web sitenizi en iyi biçimde tanıtmalı ve yine anahtar kelimelerden yararlanmalısınız. Böylece daha çok ziyaretçi çekebilir ve web sitenizin başarısı için avantaj yakalayabilirsiniz. Yani meta-tag analizi yaparak yapacağınız çalışmalar size her zaman başarı getirecek çalışmalardandır. Bundan dolayı bu çalışmalar kesinlikle atlanmamalı ve web sitelerinin meta-taglarının en etkili hale gelebilmesi için meta-tag analizi yapılmalıdır. Arama motorlarının bir diğer meta-tag olan keyword yani anahtar kelime meta-tagı için belirlemiş olduğu sınır karakter yerine kelime sınırıdır. Bu kelime sınırı arama motorları tarafın dan 20 kelimedir. Yani anahtar kelime çalışması yaparken kullanıcılar tarafından en çok kullanılabilecek maksimum 20 kelime belirlenmeli ve buna göre meta-tag kullanımı yapılmalıdır. Tüm yapılan meta-tag çalışmalarından en iyi verim alabilmek için belirli aralıklar ile yapılacak olan meta-tag analizi web sitelerinin başarısı için çok önem arz eden bir çalışmadır. Kısaca özetlemek gerekir ise meta-tag kullanımı yaparken en iyi verim alınması için bir bakıma web sitenizi arama motorlarına göre düzenlemeli ve buna göre bir çalışma yapmalısınız. Bu sayede kullanmış olduğunuz kaliteli meta-tag çalışmaları web sitenizin arama motorlarında bulunan sıralamasını da etkileyecektir.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..