Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzman Doktor Betül Şengör

http://blog.milliyet.com.tr/dr.betulsengor

20 Ekim '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Metabolic Balance Programı diyet midir?

Metabolic Balance Programı diyet midir?
 

Eğer kilo vermek amaçlanıyorsa Metabolic Balance diyet olarak değerlendirilebilir. Sadece sağlığını korumak ve nasıl beslenmesi gerektiğini öğrenmek için de tercih edilebilir.
 
Metabolik beslenme programı, metabolizmayı eğiterek dengelenmesini sağlayan, insülin direnci, metabolik sendrom, obezite, tiroid fonksiyon bozuklukları gibi hastalıkların tedavisine destek sağladığı kanıtlanmış bir sağlık programıdır.
 
Metabolic Balance Programı’nda kişisel beslenme programı nasıl oluşturulur?
 
Öncelikle 10-12 saatlik bir açlık süresinden sonra kişinin kanı alınarak Türkiye’deki anlaşmalı bir laboratuvara gönderilir. Kişinin kan analizinde; karaciğer enzimleri, böbrek fonksiyon testleri (üre, ürik asit, vs.), tiroid fonksiyon testleri, vücudun bazı enflamasyon kriterleri (obezitede ve insülin direncinde bu kriterler çok önemli bir yer teşkil eder), safra kesesi ve pankreas enzimleri, bazı vitaminlerin oranları, kan sayımı gibi birçok parametre incelenir. Bu analizin sonuçları doktor tarafından danışanın anamnezi ile birlikte değerlendirilip bir rapor haline getirilir. Daha sonra Almanya’daki merkez ofise mail ortamında sunulurak dahiliye uzmanının görüşüne başvurulur. Ve buradaki Metabolic Balance Programı’nın veri tabanı kullanılarak danışana özel 25 sayfalık kişisel bir besin programı hazırlanır. Bu besin programında; kişinin hangi besinleri aldığında metabolik dengesinin ayarlanacağı, hangi ölçüler içinde yemek yenirse kilo verebileceği anlatılır.
 
Toplam blog
: 153
: 496
Kayıt tarihi
: 12.11.12
 
 

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Betül Şengör,  1999 – 2003 yı..