Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '10

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Metabolizma Çayı ile Zayıflanır mı?

Metabolizma Çayı ile Zayıflanır mı?
 

Sadece “Metabolizma Çayı” çayı içip de diğer taraftan ne var ne yok yiyip-içip, sonra da yan gel Osman bir karış bostan modunda devrilip yatarsanız tabi ki zayıflayamazsınız. Ama bu özel çayın, sağlıklı bir beslenme ve hareketli yaşam alışkanlıklarının üzerine kattığı çok faydalar var bilesiniz.

Bir kere her şeyden önce metabolizmanın daha hızlı çalışmasına etki ediyor. Yani orta yaşlardan sonra artık daha rahvan gitmeye başlayan vücut atımıza katalizör madde tesiri yapıyor. Tırısa kaldırmasa da veriyor coşkuyu diyelim kısaca. Daha kolay kalori yakmamızı sağlıyor ya da bir başka deyişle. O açgözlü midelerimize ve bir türlü “doydun hadi kalk artık” mesajını bize göndermek istemeyen ehl-i keyif beynimize; tokluk hissi vermesi de cabası…

Birkaç gün önce yazmış olduğum yazımda –ki bu ilgili yazıların linklerini aşağıda veriyorum, okumayanlar ya da tekrar okumak isteyenler için- karı-koca tıp doktoru olan yakınlarımdan almış olduğum bir çay tarifini, önce kendim deneyeceğim, sonra da sizlerle paylaşacağım demiştim hatırlarsanız.

Bu özel çayın adı “Metabolizma Çayı”. Malzemeler çok basit ve her daim elimizin altında olan cinslerden: Bir adet elma, bir adet limon, iki adet çubuk tarçın, bir tatlı kaşığı tane karabiber, bir tatlı kaşığı karanfil, üç litre kadar da su.

Elma ve limonu direkt dörde bölüyor ve çekirdeklerini, sapını ayırmadan suyun içine atıyoruz. Çubuk tarçın, tane karabiber ve karanfili de suya katarak başlıyoruz kaynatmaya. Ben bir tutam çiçek ıhlamur da ilave ettim, güzel oldu. Üç litrelik su 1,5-2 litreye düşene kadar kaynatıyoruz ve sıcak ya da soğuk içiyoruz. İki gün içerisinde bu çayı tüketmeye çalışıyoruz. Her öğünden sonra ve yatmadan önce birer bardak içerseniz zaten iki günde rahatlıkla bitecektir.

Bazı bünyelerde bağırsakları aşırı çalıştırıp ishal yapabilir. Ya da daha farklı direkt ve yan etkileri olabilir. Bunları da unutmamak ve tedbirli olmak lazım muhakkak… Önce az miktarda deneyip, vücut ikliminizi kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Bendeki etkisi genelde rahatlatıcı ve dinginlik verici şeklinde oldu. Kilo vermeme etkisi ne derecede oluyor bunu tam olarak bilebilmem tabi ki mümkün değil. Ama birkaç birim bile daha fazla kalori yakmama sebep oluyorsa tabi ki başımızın üstünde yeri var, değil mi?

Bu arada son durumumdan da haberdar edeyim sizleri. Diyete başlamamın üzerinden bir aya yakın bir zaman geçmiş olduğu halde bugün itibarıyla vermiş olduğum kilo değeri tam olarak 8,7 kg.

Durmak yok yola devam…

Bir Ay Bitmeden Sekiz Kilo Gitti

20 Günde 6,5 Kilo Vermeyi Nasıl Başardım?

tüm BESLENME ve DİYET yazılarım

“Blog Ödülleri 2010” organizasyonunda finalist olan bu blog için bana destek vermek isterseniz, oylama için aşağıdaki linki tıklayabilir, oy kullanabilirsiniz:

http://2010.blogodulleri.com/frame/show/aydin-lik-ve-sevinc-e-dair-531

Ayrıca görüş ve bilgi alışverişinde bulunmak isteyen dostlarımız için elektronik posta adresim sevinc35.5@hotmail.com şeklinde.

Şimdiden teşekkürler ediyorum.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..