Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '09

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Metabolizma

Metabolizma
 

METABOLİZMA ŞEMASI


Metabolizma; insan bedeninin biyolojik işleyişini ifade eden kavram.

İnsanların metabolizma türleri parmak izleri gibi birinden farklı olduğu (hiçbir şekilde birbirine benzemediği) bilinmektedir.

Biribirbirine benzemeyen metabolizmalara aynı teşhişin konması, aynı diyetin veya tedavinin uygulanması mümkün müdür. Blujan markası bile araştırmış, insanların fiziğini sınıflandırmış ve her fizik türüne göre çeşitli ölçülerde pantolonlar üretmiş ama insanların metabolizmaları araştırılmış mıdır, araştırılmamış mıdır bilemiyorum, ancak hiçbir hekim hastasında metabolizma analizi yapmadan veya istemeden, hastalığını teşhis etmekte ve standart tedavi uygulmaktadır. Buna birtürlü aklım ermiyor; eğer metabolizma farklılığı varsa? Metabolizma Analizi neden bir uzmanlık konusu olarak geliştirilmemiş veya her bir insan için hayat boyu kullanılacak, ÇEKUP ın ana verisi olması gereken Metabolizma Analizi neden yapılmamaktadır, anlamak mümkün değildir.

METABOLİZMA ANALİZİ nin yapılabileceği şartlarda insan hastalıklarının tedavilerinin (yaklaşık olmaktan) gerçekçi olmaya yöneleceğini düşünüyorum.

Bir insan olarak TIP BİLİMCİLERE insanlığa Metabolizma Analizi hizmetini vermeleri için gerekenleri yapmalarını diliyorum

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..