Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '21

 
Kategori
İnternet
 

Metaverse Nedir?

Metaverse

Her geçen gün adı hızla yayılmakta olan Metaverse, son günlerde daha fazla odak noktası haline geldi. Özellike Facebook yönetiminin yeni isim tercihi ''Meta'' olması sebebi ile, dünya genelinde gelecek planları yeniden yazılmaya başlandı. Sanal yatırımcılar birçok sektörde sanallaşma adımlarında hızla ilerliyorlar. Peki Metaverse Nedir?

Metaverse Nedir?

İlk defa 1992 yılında kullanılan Metaversekelimesi evrenin ötesi anlamına gelmektedir. İnternet dönemimizde her alanda hayatı kolaylaştırmakta. Oluşturduğumuz profiller adeta bireylerin bulunduğu alanı dünyaya paylaşmasını sağlamakta. Hızla büyüyen teknoloji bu sefer hologram ile sizin bulunduğunuz yerden tüm dünyada olabileceğinizi vaad ediyor.          Mark Zuckerberg   Metaverse Nedir? Sorusunun cevabını şöyle veriyor; ''Metaverse ile bir yere hareket etmeden ofise, arkadaşlarınızla bir konsere ya da ailenizle evinize hologram olarak ışınlanabileceksiniz.''                                                         

Çevrimiçi hayat , gerçek yaşama adepte olmuş sanal gerçeklik, kripto paraların nakit olduğu sistem.                                                                                                                                           

Hologram olarak gitmek istediğiniz her yerde olabilecek ve hologram olarak çalışabileceksiniz. Alışverişleriniz olduğunuz yerden ve tüm dünyadan görüp aldıklarınızdan oluşacak. Her alanda uzmanlarla aynı ortamda bulunup eğitim alınabilecek ve görmek istediğiniz şehirler size gelecek. Peki şu anda aktif olan Metaverse projeleri var mı ?

Metaverse Projeleri

Metaverse Blockchain Oyunlar Ve Coinleri: Axie Infinity (AXS), Decentraland (MANA), The Sandbox (SAND), Yield Guild Games (YGG)    ve UFO Gaming (UFO) Metaverse Blockchain Oyunlar arasında listelerde ilk sıralarda geliyor.                                                                             Bu oyunlar  Metaverse Coinleri dağıtımına başladı.  İnsanlar  Metaverse ile para kazanma adımlarını eğlenerek atıyorlar.  Peki  Metaverse güvenli mi?

Metaverse Güvenli mi?

Yeni bir çağ açacak Metaverseyeni bir düzen getirecek gibi duruyor. Hayatın her alanında olduğu gibi  yeni kurallar ve sistem hazırlanması için bekleniyor. Kişinin özel hayatı ve verileri konusunda yazılmaya başlanan sanal alem kuralları, metaverse için yazılanlarla birleştirilip sanal gerçeklik yasaları yazılmakta .                                                             Metaverse İnsanlar Nasıl Adapte Olacaklar ?  

Devrim yaratmış her yeni teknoloji gibi; kuşak çatışması yaşanacağı ve ilk gençkuşağın adapte olacağı tahmin ediliyor. Metaverse eğitim nasıl olur? Uzaktan ve aynı zamanda aynı ortamda bulunucak olmaları insanların tercih meselesi haline getireceği tahmin ediliyor. Eğitim kalitesine birçok insanın aynı anda ulaşabilmesi nedeni ile isteyenin istediği eğitime ulaşabileceği öngörülüyor. Peki Dünya Metaverse İçin Ne Yapıyor?

Dünya Metaverse İçin Ne Yapıyor?

Tüm dünyayı fikri bile bir hazırlığa sokarken, son gelişmelerle tüm dünya siyasileri dahil gelişmeleri  yakından takip edip büyük firmalar milyar dolar sermayeleriyle bu işin ucundan tutuyorlar. Yeni Meta (Facebook) 5 milyar dolarlık bir yatırım yapıp, çalışanlarının %20 oranında sadece bu işle ilgilenmeleri için yönlendirdi, diğer büyük firmalardan destek isteyerek hep birlikte  yaratmak istediklerini dile getirdiler. Avrupa ve asya ülkelerinin bir çoğu bu işe büyük önem verip geleceğin kendisi olarak görmekte. Peki Türkiye Metaverse İçin Ne Yapıyor?

Türkiye Metaverse İçin Ne Yapıyor?

Birol güveninde bulunduğu bir tartışma programında yer verilen Metaverse,  gerçekçi ve geleceğe dönük tartışıldı. Fakat başka programlarda;                                                               ''Metaverse insanlığı bitirmek için bir tehdit, insanları köle yapacaklar'' ifadesi ile               gelişmemesi için temennide bulunuldu. ''İnsanları zombi yapacaklar,insanlığın felaketi''  olarak yorumlandı.

İnternetin gelişimine dahi karşı çıkan insanlar oldu. Fakat dünya ve insanlık gelişime açıktır, yeni bir devir yeni bir fırsat demektir.

 
Toplam blog
: 10
: 246
Kayıt tarihi
: 03.07.17
 
 

Enez ÖZEN 15.12.1981 İstanbul doğumludur.  Mesleki kariyerinde sırasıyla; Art Direktörlük, Web pr..