Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '13

 
Kategori
Haber
 

Metin Külünk tepkili Görele Köyü sakinlerini dinledi!

Metin Külünk tepkili Görele Köyü sakinlerini dinledi!
 

Metin Külünk


AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Beykoz’da 2B rayiç fiyatlarının yüksekliği ile gündemde olan Görele Köyü sakinlerini dinledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer geçtiğimiz günlerde yüksek rayiç bedellerini protesto eden Görele Köyü sakinlerini ziyaret etti.

Görele Köyü camiinde kılınan teravih namazı sonrası AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer açıklanan yüksek rayiç bedelleri zor günler geçiren Görele Köyü sakinleri ile cami lokalinde çay sohbeti gerçekletirdi.

Köy sakinlerini büyük bir sükunet ile tek tek dinleyen Metin Külünk daha şu açıklamayı yaptı; “Türkiye'de 15 milyon vatandaşın devletle mülkiyet sorunu var. Bu ağır soruna AK Parti el attı. Sizi istismar edenler 1987 yılında Anayasa Mahkemesi’ne gittiler. 1995 yılında SİT alanı ilan edilirken 2007 yılında anayasa mahkemesine giderken neredeydiler. Evet biz de arzu ederdik güle oynaya tapu vermeyi ancak sorunlar tamamıyla çözülenmedi. Fakat bu yasa çıkmasaydı tapu alma şansımızda yoktu, bu sorun çözülmezse aynı şekilde tedirginliğiniz devam edecek.” dedi.

Rayiç fiyatlar yeniden değerlendiriliyor!

Görele Köyü’ndeki sıkıntıyı bildiğini ve çözüm arayışı içinde olduklarını söyleyen Külünk  “Genel Müdür ve Milli Emlak denetmenlerine yüksek rayiç bedellerin tekrar değerlendirilmesi yönünde talimat verildi. Ayrıca süre konusunda da ne yapılabilir bakıyoruz. Çalışmaların sonucunu bekliyoruz." dedi.

Kendinizi istismar ettirmeyin

Külünk son olarak şunları söyledi; Adil olan rakam ne ise bu sonucun çıkması için çabalıyoruz. Siz üzülürseniz bizde üzülürüz. Siz sevinirseniz bizde seviniriz. Biz elimizden geleni yapıyoruz, sizden ricam kendinizi istismar ettirmeyin. Bu bir insani meseledir, bunu istismar eden siyasi polemik konusu yapanlara fırsat vermeyin. Tekrar tekrar söylüyorum Belediye Başkanını ve İlçe Başkanını bu konuda eleştirmeyin, inanın sizler için çok mesai harcadılar onlara haksızlık etmeyin” dedi.

 
Toplam blog
: 9
: 840
Kayıt tarihi
: 25.02.13
 
 

Yerel gelişmeleri en doğru haliyle genele ulaştıran bilgi, resim vs.. ..