Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '10

 
Kategori
Eğitim
 

Metin öğretmen hayatını kaybetti...

Metin öğretmen hayatını kaybetti...
 

Devletin işten attığı Metin öğretmen hayatını kaybetti.

Metin Kurtçu sözleşmeli öğretmen olarak çalıştı. Sözleşmeli öğretmenlerin 30 günden fazla rapor alma( hasta olma) hakkı olmadığı için Metin öğretmenin görevine son verildi. Görevine son verilen Metin öğretmeni önceki gece kaybettik.

Ankara Üniversitesi Cebeci Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Akut Miyeloid Lösemi teshisi ile tedavi gören Metin öğretmen 25 Aralık’ta kemik iliği nakli için ameliyata girdi. Ameliyat sonrasında komaya girdi. Vücudu ilik nakline uyum göstermedi. Önceki gece saat 21.00’de Metin öğretmen vefat etti.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu 28 yaşındaki Metin Kurtçu, dört yıl sözleşmeli öğretmen olarak çalıştı. Kurtçu, üç yıl Erzurum’da çalıştıktan sonra Yozgat’a tayini çıktı. Mayıs 2010’da Akut Miyeloid Lösemi teşhisi kondu. Ankara’da tedaviye başladı. Metin Öğretmen o günden sonra okula gidemedi. Raporlu gün sayısı 30’u geçince 14 Eylül’de sözleşmesi feshedildi.

8 kişilik aileye bakan, yeni bebekleri olan Metin arkadaşımız tedavi sürecinde bir yandan SGK, bir yandan da idari mahkemeyle uğraşıyordu. Tek istediği sözleşmeli olduğu için görevden atıldığı öğretmenlik mesleğine mahkeme yoluyla geri dönebilmekti. Fakat ameliyattan çıkan yorgun vücudu tüm bunlara daha fazla dayanamadı.

(Alıntı, Eğitim Emekçileri Derneği)

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..