Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Metro güzeli

Metro güzeli
 

Rihanna, bir gün İstanbul Metrosu'na da biner mi acaba? Ve ben yine, yuvarlanır mıyım merdivenlerden paldır küldür?


Huyum kurusun işte! Ne zaman karşımdan güzel bir kadın gelse; bütün dikkatim çevriliverir o güzel kadının üzerine üzerine!... Gören de sanacak ki, taş çatlasın 30 saniyelik o kısacak zaman diliminde, Blog Don Juanı Cem! o güzel mi güzel kadını tavlayıverecek!

Ne gezer efendim! Rica ederim! Günahımı almayın lütfen!

Hangi kadın, kendini bir erkeğe o kadar dar vakitte teslim etmiş ki; Cem kardeşiniz de gördüğü bir kadını, hem de sabahın o en yoğun saatlerinde, metro merdivenlerinde kafalayıversin? Bi de üstüne gönlünü çalıversin! Benimki de iş işte! Gördüğüm her güzele, Allahın yarattığı her güzel kadına abartmadan, ruhuna, bedenine abanmadan, adice taciz etmeden bakıvermek... Güzelin hakkını güzele teslim etmek... Nasıl? İyi mi?

Kaldı ki, baktığım hatun kişi, öyle aman aman bir afet parçası falan da değildi... Kendi halinde, sakin, temiz, bakımlı bir kadındı... Hepsi o... Ayrıca ona bakarken tökezlediğimi gördüğünde, yüzüne yayılan geniş gülümsemenin sıcaklığı, düştüğüm o komik halin, ona aşıladığı kendine güven duygusu, ruhuna yayılan iyimser enerji; söz konusu o güzel kadına,  gün boyunca yetmiş de artmıştır bile!

İletişimci olmamdan mıdır, yarı psikologluğumdan mı; insan tanıma merakımdan mıdır, yoksa kendime biraz fazla güvenmemden mi; bilmiyorum ama... Gün boyunca karşıma kim çıkarsa, hangi zaman aralığında, ne yoğunlukta görmüş, görüşmüş olursam olayım; elimden geldiği kadar, karşımdakini tanımaya çalışırım. Çünkü ben, Yüz Okuma Sanatına da fazlasıyla meraklıyım.

Tabi böyle bir davranış modelinin, insana angarya türünden çok fazla zihinsel yorgunluk getireceği düşünülebilirse de; yüz okuma çabamın, insan tanıma merakımın bana sağladığı faydalar; bunları yaparken ki yorgunluğumun kat ve kat üzerindedir.

Sezgilerimin çok güçlü olmasını da, gerekince ışık hızında karar verebilmemi de, insanların anlık davranışlardan, saliselerle ölçülebilen jest ve mimiklerden, beden dillerinden en doğru anlamları çabucak çıkarabilmemi de; döner, dolaşır, Yüz Okuma Sanatınına ayırdığım zaman ve verdiğim emeğe bağlarım. Herkese de kendisini bu yönde geliştirmesini öneririrm.

Ama işte yine de; güzel bir kadını gördüğümde, merdivenlerden paldür küldür yuvarlanma riskime engel olamıyor bunca bilgim! Çünkü söz konusu olan şey, kadın... Kadın deyince, akan sular durur benim için...

 Kadın bu!... Bırakır mı insanın aklını başında! İster merdiven başında, ister kuytu bir deniz kenarında... İster elektriği kesilmiş bir dönme dolapta, ister göklerde süzülen bir yolcu uçağında... Kadın bu; kadın!... Boru değil!... Fazla takılma peşine! Git sen kendi işine... Bak dalgana, hayatını yaşa! Kadın kısmıyla da fazlaca uğraşma. Oldu mu; canım benim?

Yoksa ansızın tökezleyiverirsin benim gibi; metro merdivenlerinde sen de!... Sen daha ne olduğunu anlayamadan, kaybolup gitti değil mi kadın? Bak işte!... Sen de benim gibi yine, avanaklığınla başbaşa kaldın!

Kadın bu; kadın!... Boru değil? Gitti kadın, kaldı ahı... Kadının gözü, nazarı dağ gibi pehlivanları devirdi! Sen: " Hele şu güzele bir bakı bakıvereyim! " derkene; kadın kısmı, Bağdat'lara varı varı vedi!...

İyisi mi, sen aklını başına al; kör olası herif! Eğ başını önüne... Var git bakem, işine gücüne... Yokusa alıverir aklını başından, söküverir ciğerini böğründen; bir merdiven, bir metro güzeli! Sen: " Haaa! N'oldukine şinci bana! " diye sayıklayıverirkene; alıverir neyin var neyin yoksa elinden ve de aklını başından; eli yüzü düzgün; öylesine, kendi halinde, bir güzel kadın...

İyisi mi, var git kendi yoluna... Hanım kişileri bırak bak'em kendi haline... Bir ah ederse, kalbi doğru bir kadın; bir daha tövbe Allah kendine gelemezsin. Bir güzelin bedduasını alan adam; ömür billah yolunu doğrultamaz, bunu adın gibi belleyesin.

Ne dersin? Tamam mı? Anlaştık mı abisi? Haaah! Şöyle!... Yola gel bakalım biraz!... Demek anladın... Kimsenin ahı kimsede kalmaz!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten nalınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..