Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '13

 
Kategori
İstanbul
 

Metrobüs diyalogları

A: Arkadaşım bastığın yere dikkat etsene, görmüyor musun?

B: Bana mı dedin?

A: Evet sana dedim, bamyanın gözü.

B: Ne diyorsun sen?

A: Anlamadın mı ne dediğimi pancar surat?

B: Getirtme beni oraya.

A: Zaten yanıbaşımdasın, nereye geliyorsun?

Metrobüslerde zaman zaman tartışmalar yaşanmaktadır. Metrobüsler kapasitelerinin üzerinde yolcu almaktadırlar. Öngörülen talep ile gerçekleşen talep arasında fark vardır. Bu kadar talep göreceği tahmin edilmemişti. Et, et üzerindedir metrobüslerde. Özellikle mesai saatlerinde sıkışlık hat safhadadır. Bu sıkışıklıkta vücut temasları, diğer yolcunun ayağına basma gibi olaylar vuku bulmaktadır. Tahammül eşiği düşük olan yolcular hemen reaksiyon göstermektedirler. Hatta iki yolcunun metrobüste tartışıp bir sonraki durakta inerek kavga ettiklerine şahit olunmuştur:

C: Bir sonraki durakta inelim, ben sana göstereceğim gününü.

Metrobüslerde ‘fort’çuluk mesleğini icra edenler vardır. Tehlikeli bir meslektir. Linç edilme tehlikesi vardır. Toplumun gün geçtikçe muhafazakarlaştığını da hesaba katarsak, hayat her geçen gün ‘fort’çular için zorlaşmaktadır.

Uzun süre önce yayınlanan bir habere göre Japonya’da genç kızlar metroda yaşlı erkekler tarafından taciz edildikleri için gururlu genç Japon erkeklerine sığınıyorlarmış. İlginç değil mi? Tersi olması beklenirdi.

 
Toplam blog
: 75
: 393
Kayıt tarihi
: 22.05.08
 
 

14.021982 doğumluyum. Kökenim Malatya, doğduğum ve yaşadığım yer İstanbul. Yüksek lisans mezunuyu..