Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '12

 
Kategori
İstanbul
 

Metrobüs kimler için çalışıyor?

Beylikdüzü'nden, Söğütlüçeşme'ye yada şehrin bir ucundan diğer ucuna metrobüs ile gidebilirsiniz. Üstelik trafikten etkilenmeden. 

İstanbul un en büyük sorunlarından biri ulaşımdır. Metrobüs bu bağlamda iyi bir çözümdür. Metrobüs bir günde kaç kişi taşır, ekonomiye katkısı nedir? Bilmiyorum .

Ancak metrobüsde, özelliklede iş giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan kalabalığa ve bu ortamda yaşanan karmaşaya çözüm bulmayanlara kızıyorum. Çünki bu hali ile metrobüs yalnızca bu karmaşaya girmeyi göze alanlara hizmet ediyor. Yani efendi gibi binmek ya da inmek pek kolay değil. Kalabalık zamanlarda.

Sorunu ortaya atıp da kenara çekilmeyeceğim. Çözümlerde önerebilirim. Özellikle Zincirlikuyu'da eskiden otobüslerde oluşturulan düzeneklere, uygun sıra sistemi koyulabilir.Bu şekilde bu hizmetten faydalanacaklara daha uygun hizmet verilmiş olabilir. Kargaşa  önlenmiş düzenli şekilde araçlara biniş sağlanmış ve  olmuş yada olacak huzursuzluklar da kaldırılabilir. Ayrıca  ücretleri arttırarak özel  seferler düzenleyerek kalabalıktan rahatsız olan, yaşlı ve bayan yolcularada bu hattı kullanma hakkı verebilirler.

Metrobüsler havalimanına giden yolcularıda taşıyor. Otobüslerde bavul koymak için özel yerler yapıldığı halde, bu bavulların metrobüs indiren yada çıkaran merdivenlerden nasıl çıkaralacağı düşünülmemiş. İnsanlar bu yüksek merdivenlerde bavullarını nasıl çıkaracaklar ?

Şehir yaşamı ve kütürü önemlidir. İstanbul' lunun bu küçük sorunlardan kurtulması da zor değildir. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..