Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '09

 
Kategori
İstanbul
 

Metrobüste neler olmuş...

Metrobüste neler olmuş...
 

Gözümüz aydın millet. Metrobüsler de kameralanmış ve otobüs şoförleri de artık ahlak zabıtalığına soyunmaya başlamış. Haberden anladığımı yazıyorum.

Olay şu Metrobüs'te iki genç öğrenci yanyana oturuyor ve şoför bunların yakın davranışını ahlaksızlık olarak niteliyor ki, arabayı durdurup, kontağı kapatıp, gidip tokat atmaya kendini yetkili buluyor. *

Bu çok üzücü ve üzerinde düşünülmesi gereken bir davranış. Haberin detayını Ece Temelkuran'ın sayfasından okumalısınız mutlaka.*

Şu sorulara yanıt aramaktayım: <ımg height="60" alt="" src="http://i.milliyet.com.tr/Banner/bbog_34tl.gif" width="300" border="0">

Şoförün iş tanımı nedir?

İstanbul' da İETT şoförlerinin yetkili kılındığı ahlak zabıtalığı müssesesi ne zaman hizmete geçmiştir? Bunun içim şoförler özel eğitimden mi geçmiştir?

Şoförün gençlere tokat atmaya hakkı var mıdır?

İETT bu şoförler hakkında yayımlanan bu haberden sonra ne gibi bir inceleme başlatmıştır?

Hukuçularımız bu olaya ne derler?

İETT soförleri yarın bir gün kısa kollu giyen kadın yolcuları da otobüse almamazlık edebilirler mi, ya da sıcaktan bunalıp ceketini çıkaran bir kadına da tokat atabilirler mi dersiniz?

Ya da İETT bu tür olayları bahane edip otobüslerde, kadın ve erkek kısımları diye topluma AB de uygulaması olmayan kuralları getirmeye kalkabilir mi?

Bu kadın erkek diye ayrı bölümler olmasını protesto eden kişiler özellikle kadınlar ahlaksız olarak nitelendirilmeye başlanabilir mi?

Haa ikinci bir şey daha var. Bir Şoförün tüm dikkatini yola vermesi gerekirken, bir de kameradan içeriyi gözetleme görevini üstlenmesi, yolcuların yaşamını tehlikeye atar mı?

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1101077&AuthorID=60&Date=31.05.2009&b=Metrobuste%20ask%20ve%20dayak&a=Ece%20Temelkuran&ver=4431

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..