Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İsa Tolga HELVACIGÜL

http://blog.milliyet.com.tr/toginet

18 Haziran '10

 
Kategori
İzmir
 

Metroda sona yaklaştık

Metroda sona yaklaştık
 

Menderes Aliağa hattının lokomotifi


Son günlerde Egenin incisi İzmir gündeme ne Çeşme'siyle, ne Urla'sıyla ne de Kordonuyla geldi. Yıllardır İzmirlilerin sancısı olan metro gündemin 1 numaralı maddesini oluşturdu.

Hafif raylı Aliağa-Menderes derken etap etap kavga dövüş davaların havada uçuşmasına İzmir'in ötekileştirilmesine rağmen gelinen nokta yine de mutluluk verici. Bu nokta bana bir atasözümüzü hatırlattı "İt ürür Kervan Yürür." İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Aziz KOCAOĞLU' nu göstermiş olduğu basiretli tutumdan dolayı da tebrik etmeyi bir borç biliyorum.

Gelelim İzmirlilerin metroyla olan sorununa. Şehrin en işlek caddelerinden biri, tabir caizse trafiğin can damarlarından biri Kasım ayına kadar trafiğe kapatılıyor. İnsanların işe gidiş gelişleri dışarıya çıkmaları gerçekten zorlaşacak. Seçilen döneme baktığımızda trafiğe kapatılan tarihin yarısından fazlası, yaz tatiline yoğun olarak çıkılan dönemde kalıyor. Bu dönemde İzmir' de yaşamış biri olarak söyleyeceğim tek şey trafiğe kapalı olan yolun hiçbir fonksiyonu olmayacak her şey tıkır tıkır işleyecektir. söz konusu dönemde değil trafiğe açmak şehirdeki tüm yolları tek şeritten verseniz yinede trafik sıkışmaz. Çünkü İzmirli kentten yazlıklarına gider. böyle bir durumda avantajımızadır.

Göz ardı edilmemesi gereken bir nokta daha var: insanlar metronun bitmesi pahasına ekonomik olarak zarara uğrasalar dahi yolun kapatılmasına razı. gel gelelim iktidar bu konuda ne yapacak. Başkanımız Kasım ayında yolun trafiğe açılacağı sözünü verdi. Normal şartlar altında bunun gerçekleşmemesi mucize olur ama kıvrılmada yılandan yetenekli haldeki metroyu bir boğum daha döndürecek, yerel iktidar düşmanı biri illaki çıkar ya da KİK devreye girer ve ihale yine Aziz Başkana kalır. İzmirliler umutlarını tüketir bir vaziyette yerel yönetimi suçlamaya başlar, bunu gören muhaliflerde savaş tamtamlarını çalıp hep beraber kabak tatlısıyla ağızlarının pasını silerler. Olan İzmir'in o güzel naif insanlarına olur hem ekonomik olarak çökerler hem de moral olarak.

İzmir'in ötekileştirildiği artık Van' da yaşayan vatandaşımız tarafından bile öğrenilmiştir.İzmirliler ne olursa olsun enseyi karartmayın bu metro öyle ya da böyle bitecek yüzdük kuyruğuna geldik.

İzmirlilere Sesleniyorum bu metro bitince Herkes Önünde Bir Fotoğraf Çektirip RECEP BEY'e e-ileti olarak yollasın. Arkasına da "Türkiye'nin Başbakanına rağmen biten metroda bir hatıra." diye not düşmeyi ihmal etmesin.

 
Toplam blog
: 7
: 1721
Kayıt tarihi
: 11.03.09
 
 

1977 Balıkesir doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi burada tamamladım. Lisans eğitimimi Süleyman Demir..