Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün “ Fuhuş, fuhuş için insan ticaretine azmettirme, fuhuş yapması için hayat kadınlarının tehdit edilmesi, tehdit ve tehdide azmettirme” suçlarını işlediği yönünde iddialarla gözaltına alındığı ve tutuklandığı bilgisini haber kaynaklarından duyduk. Bu durum, hocanın mensubu olduğu cemaat içinde bazı çekişmeler nedeniyle harcanmak istendiği şeklinde de düşünülebilir. 

Hoca, çok medyatik bir insan olduğundan eminim tanımayan yoktur. Olaylara bakışı ve ilginç yorumlarıyla tıklanma rekorları kırıyordu internet ortamında. Onu en çok da 1999 yılında ülkemizi yasa boğan büyük depremle anımsıyorum. Zat-ı muhterem şöyle bir açıklama yapmıştı; “Mevla’m Zina Yuvalarını Vurdu”…Hatta daha da ileri giderek Meleklerle pazarlık yaptıklarını ve İstanbul’u avcılar dışında kurtarabildiklerini ileri sürmüştü. Bu açıklamaları nedeniyle yargılanmış, 2 yıl, 7 ay, 3 gün hapis cezasına çarptırılmış, 13 ay yatarak ceza evinden çıkmıştı. 

Aynı zat 2006 yılında Hürriyet Gazetesinin bir haberinde “Jet Ski” üzerinde görüntülenerek ülke gündemine oturmuştu. Bu nedenle çok konuşuldu, çok tartışıldı.

Veee bu gün aynı zat fuhuş, fuhuş için azmettirme, fuhuş yapması için hayat kadınlarını tehdit, tehdide azmettirme gibi suçlamalarla tutuklandı. Tutuklanması elbette suçlu olduğunu göstermez. Yargılanacak, suçlu bulunursa gerekli ceza verilecektir. Allahın sopası yok diye bir deyim vardır. İşte tam da burada yerine oturdu. Deprem gibi doğal bir afeti zinaya bağlayan zihniyetin gözünü çıkardı. Ve daha da kötü bir kavram “FUHUŞ” nedeniyle…

Cübbeli yargılanacak. Duruşmada cübbesini giyer mi bilemem… Cumhuriyet savcısı onu suçlayacak, o kendini savunacak, hakim karar verecek. Belki aklanacak, belki suçlu bulunup ceza alacak. Ama sonuç ne olursa olsun depremde hayatını kaybeden insanlara attığı çamur bu kez kendi üzerine sıvandı. En etkin temizlik malzemeleri dahi, bu çamuru temizlemeye yetmeyecektir.

Erzurumlu İbrahim Hakkı güzel şiirinde ne demiş; Mevla Görelim neyler, neylerse güzel eyler…        

11 Aralık 2011

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..