Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '07

 
Kategori
Kültürler
 

Mevlana ile 2007 ye Merhaba

Mevlana ile  2007 ye Merhaba
 

UNESCO, 2007'yi "Dünya Mevlana yılı" ilan etti. Mevlânâ Celâleddin-i Rûmi doğumunun 800. yılı nedeniyle 2007 yılında üye ülkelerde anılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Mevlana'nın doğumunun 800. yılı nedeniyle 2007'nin ''Dünya Mevlana Yılı'' olması konusundaki önerisini değerlendiren UNESCO, ''Mevlana'nın 2007 yılında tüm üye ülkelerde anılması” yolunda karar aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, yaptığı açıklamada, Mevlana’nın doğumunun 800. yılının 2007 yılına rastladığını bildirdi. Bu yüzden 2007 yılının ’Dünya Mevlana Yılı’ olması konusunda Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu’na (UNESCO) bir öneri sunduklarını hatırlatan İsen, "Önerimiz olumlu yanıtlandı ve UNESCO, Mevlana’nın 2007 yılında tüm üye ülkelerde anılması" yolunda karar aldı. Bir anlamda 2007 yılı ’Dünya Mevlana Yılı’ ilan edildi" dedi.Yukarıdaki haber, 2007 yılının ,bizlere yenilikler, çoşkular, sevgi ve erdemin göstergesi bir yıl olacağı müjdesini veriyor.

Merhaba 2007 hoşgeldin

Biliyorum ki; sen henüz 1 yıllık ömrünün başındasın. Bu ömür içinde bizleri de kucaklamış ilk adımları atmaktasın.


Dileğim bu adımları atarken, hızla gelişen dünyamıza katkıda bulunacak olan sevgi dolu nesiller dünyaya gelsin ve senin adın hep yaşatılsın. Senin yılında eğitimlerini bitirecek olanları, diledikleri imkanlarla karşılaştır. İnsanlık tarihine pozitif keşiflerlerle adını yazdır.

Sağlık için özen göstermemize olanaklar sağla. Ruhsal , fiziksel gelişimler ve değişimler için ışık ol. Senden beklenen ve dilenenleri duy ve onlara de ki; ''Sen dileklerinin arkasında durur, umutlarını asla yitirmezsen, bende daima senin yanındayım. İsteklerin için çok çalışmalısın''

Sen 2007; nice değişim umudlarının sorumluluğu ile başladın. İnsanlıkta umutlarının ve isteklerinin sorumluğunu bildikçe, başarı onlarla olacaktır Tıpkı diğer yıllar gibi..

Şimdi sen bu dünyadan geçmişe anılara doğru giderken, insanlık ta, beklediklerine kavuşmak için hazırlanmakta. Biliyorum ki; bizler her geçen günün değerini çok daha iyi bileceğiz. Her hüzünlü anlarda,umutlarımız bize yol gösterici ışık olacak.

Temennim, tüm insanlık bu yıl'a yani sana, çok daha fazla sarılarak,heyecan sevinç,çoşku içinde varoluş sebebini bulsun. Yaşam amaçlarının ne olduğunu iyice kavrasın.

Sevginin ve barışın tüm dünyaya daha hızla egemen olduğu, negatif dalgaların zihinlerden sökülüp atıldığı, bir yıl olarak yaşa ve yaşat .

Sen 2007, bizlerin gayreti olmadan yüreklere ve zihinlere pozitif veremezsin. Biz her gününü, güzel geçirmek ister ve kendimize söz verirsek, yıl sonu ''2007 kötü geçti, bana iyi gelmedi'' diye seni suçlamayız..

Bir önemli dileğim daha var; bilinç ,bilgi ve sevgi yılı ol. Bilgi ve bilincin eğitim ve öğretinin olduğu yerde cehalet olmaz. Öyle ise, insanlara mesajını ver, iyimserliğini göster. Dünyada yaşanan ve şu an yaşanmakta olan olaylar, için insanlığa de ki;

''Artık uyanın ve etrafınıza bakın.. Buzullar eriyor,hayvan,bitki nesilleri tükeniyor,volkanik ve jeolojik hareketlilikler var..Küresel ısınma yaklaşıyor. Artık biraz daha duyarlı,çözüm odaklı,olup önleminizi alın. İnsanlık demek yaratıcı demektir, yok edici olmayın''

İşte 2007 dileklerimi ve senin olman, dile getirmen gerekenleri sıraladım. Milyonlarca kişinin de, pozitif bir dünya için çalıştığına, çalışacağına eminim. Son olarak sözlerimi, Mevlananın sözleriyle tamamlamak istiyorum.

Kardeşim sen düşünceden ibaretsin
Geriye kalan et ve kemiksin
Gül düşünürsün gülistan olursun
Diken düşünürsün dikenlik olursun

Mevlana

Haber ve resim kaynak:www.semazen.net

 
Toplam blog
: 113
: 5180
Kayıt tarihi
: 11.09.06
 
 

Kişisel gelişimde, düşüncelerin kullanımını sanat gibi gördüğümden, 1986yılından itibaren çok sevdiğ..