Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '11

 
Kategori
Anılar
 

Mevlit Kandiliniz Mübarek Olsun

Mevlit Kandiliniz Mübarek Olsun
 

Bugün 14 Şubat, hem Mevlit Kandili hem de Sevgililer Günü. Her ikisi de kutlu olsun! Mevlit doğum demektir. Mevlit Kandili yüce peygamberimiz Hz. Muhammet’in doğum günüdür. Ancak her yıl 23- 30 Nisan tarihleri arasında da Kutlu Doğum Haftası kutlanmaktadır. Yani iki kez peygamberimizin doğumunu kutlamış oluyoruz. Bunda bir çelişki yok mudur? 27 Nisan 1941 doğumlu Fethullah Gülen için Kutlu Doğum Haftası düzenlendiğine dair söylentiler vardır. Eğer öyleyse bu peygamberimize saygısızlık hatta daha öte bir şey değil midir? 

Akdağmadeni’nde saygı duyduğum bir imam vardı. Adı Kadim. Kadim hoca, on küsur yıl imamlık yaptıktan sonra Suudi Arabistan’a gitmiş. Orada aldığı inşaatlarda çalıştırmak için köyünden ve komşu köylerden yüzlerce işçi götürmüş. 12 Eylülde çuvallar dolusu kitaplarını evlerin çatılarında saklamak zorunda kalmış, aydın, bilgili bir din adamı. 

Bir ara eşi Şehriban hanımı da götürmüş yanında. O sıralarda bir arap arkadaşı yemeğe çağırmış bizimkileri. Sofra kurulmuş. Arap buyur etmiş konuklarını. Etmiş etmesine de sofrada çatal kaşık yokmuş. 

Kadim hoca “ Çatal, kaşık vermeyecek misiniz?” diye sormuş. Arap, “Peygamber efendimiz çatal kaşıkla yemezdi” demesin mi? Kadim hoca, “ Beyefendi, peygamberimiz arabaya, uçağa da binmedi, bizim gibi de giyinmedi değil mi? O gün onlar yoktu. Peygamberimizi bugün yaşasaydı; çatal kaşık da kullanırdı, uçağa da binerdi. O, o günün en aydın, en ilerici, en devrimci insanı idi. Getirin lütfen çatal kaşığı çabuk” der. 

“Bizim dinimiz akla, mantığa, fenne en uygun dindir. Ve bunun için son din olmuştur” der Mustafa Kemal Atatürk. 

Dinimiz çalışmayı, temizliği, güzel ahlakı, bilimi arayıp bulmayı emreder. Öyleyse her zaman ve her yerde çalışkan, doğruluk ve dürüstlükten yana, ahlaklı, temiz, çağdaş ve bilimsel düşünebilen insanlar olabilmek için gayret etmeliyiz. 

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..