Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Mevsim değişimi ve hastalık salgınları

Mevsim değişimi ve hastalık salgınları
 

şifalı bitkiler


İşte yine aniden bastıran dengesiz havalar ve sonucunda her çeşit soğuk algınlığı ve grip salgını. Tarih galiba gerçekten tekerrürden ibaret. Zira daha geçen yıl bu zamanlarda da mevsim değişiminden ötürü yine elde mendil yataklara düşmüştük.

İnsan evladı mı akıllanmıyor yoksa ne kadar uğraşırsak uğraşalım bazı şeyler hep olacağına mı varıyor bilmiyorum. Ama zannederim ikinci olasılık daha geçerli. Herşey olacağına varıyor. Çağımızın hastalıklı düşüncesi olan o "ben neyin nasıl olmasını istersem öyle olmasını sağlayabilirim" bence zaten çok da geçerli değil. Herkesin bitkisel ilaçlar, doğru ve sağlıklı beslenme kumkumasına dönüşmesi ve bunları uygulamasına rağmen neden insanlar bu kadar çok hasta oluyor dersiniz? Bence sadece bitkilerden medet ummak yanlış bir kanaat çünkü her yeni teknolojik ürün her geçen gün kendi bakterisini ve mikrobunu üretiyor.

Örneğin klimalar yokken klimalar da rahatça üreyen ve üflediği hava ile beraber yaşam ortamlarımıza salınan bakteriler de yoktu. Ya da cep telefonları yokken cep telefonları üzerinde var olduğu söylenen yüzlerce çeşit mikropla da temas etmiyorduk. Kocaman ekranlı LCD ya da plazma televizyonlar salonlarımızın baş köşesini kaplamıyorken günümüzde maruz kaldığımız kadar radyasyona da maruz kalmıyorduk. Tıp ve alternatif tıp bu kadar ileri olmasına rağmen hastalıkların bu kadar yaygın olmasına sanırım şaşırmamak gerek. Hayatlarımızda eksikliğinin fikrine bile tahammülümüz olmayan teknolojik ürünler için farkında olmadan sağlığımızdan bedeller ödüyoruz.

"Hayatım boyunca burnumun aktığını bilmem" diyen dedelerimiz vardı eskiden. Hayatları boyunca, bir dönem neredeyse zehir muamelesi gören tereyağı ile beslenip yine de doktor yüzü görmeyen büyükler. Şimdi ise farklı isimler altında hayatlarımıza kabuslar salan grip mikroplarımız var. Bir sene bir ülke adını seçiyor ertesi sene bir hayvanın adını uygun görüyor kendisine. Hangi adla olursa olsun toplu düzen yaşamlarımıza kale gibi korunaklı sandığımız ama her yanında gizli geçişler olan bedenlerimize dalmayı her defasında başarıyor. Çok zorlanmasa gerek, bizimle temasa geçebileceği o kadar çok geçiş var ki bizim göz ardı ettiğimiz...

İşte yine bir Sonbahar ve işte yine bir hastalık yazısı. Tarih tekerrürden ibaret her bir insan evladı için. Hastayken ateşi yükseliyor insanın ve bazen bütünselliği olmayan düşünceleri dolaşıyor insan, derine dalmadan. Benim için de bu yazı öyle oldu sanırım. Çok dağıtmadan toplamak lazım. Tüm salgın mağdurlarına geçmiş olsun. Kendinize iyi bakın ve her ne kadar tek başına çözüm olmasa da şifalı bitkiler kaynatıp için örneğin ıhlamur, bal ve limon üçlüsü benim favorim isterseniz içine az da tarçın. Ne dersiniz bence denemeye değer. Sağlıcakla kalın. Hastalıksız bir kış diliyorum herkese...

 
Toplam blog
: 17
: 4410
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

Yazmayı seviyorum, fikirlerimi paylaşmayı da seviyorum. Dolayısıyla işte burdayım. ..