Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Mevsim geçişlerinde panik olmayın, hazırlıklı olun !

Mevsim geçişlerinde panik olmayın, hazırlıklı olun !
 

Dışarıda yağan yağmurun sesleri, yaz’ın bittiğinin resmi bir habercisi sanki. Duyduk duymayın demeyin bir mevsimi daha geride bıraktık diyen davulcunun tokmak sesleri gibi düşüyor yağmur taneleri.  Sabahları bir türlü uyanamadığımız ancak ısrarla çalmaya devan eden alarm gibi, bekliyor ayağa kalkıp ta giyinmemizi. Ne kadar memnun da olsak sıcacık yatağımızda, kalkma vakti kapıda. O zaman günümüz mecburiyetlerine itaat eder gibi haydi kalkın başlıyoruz hazırlıklara.

Üstelik sonbaharda en güzel mevsimlerden birtanesi.  Sırrı, doğru açıdan bakabilmekte gizli. Bir kere hareketli bir yazdan sonra biraz dinlenmek için, kendimize gereken özeni sunabilmek için, bol bol düşünüp, çokça yeni adımlar atabilmek için en güzel mevsim sonbahar. Aynı kendimizi hazırladığımız gibi cildimizi de bize bekleyen kışa hazırlamanın en verimli en bereketli hali bu mevsimin ayları.  O halde şikayete son. Neler yapabiliriz? Cildimizi ve kendimizi nasıl şımartabiliriz? Bir göz atalım ne dersiniz?

Her sabah güne başlarken yüzünüzü yıkıyorsunuz ancak bunu aslında uyanabilmek, kendinize gelebilmek ve güne daha dinç başlayabilmek adına yapıyorsunuz. Halbuki bu küçük alışkanlığı zaten gerçekleştiriyorken, cildimiz için de yararını düşünüp daha doğru uygulasak diyorum. 

Cilt güzelliği için elzem önem taşıyan cilt temizliğinin püf noktalarını aşağıda sizlerle paylaşıyorum.

* Yüzünüzü doğru ürünle yıkamaya özen göstermelisiniz.
* Önce yüzünüzü ıslatın ve temizleme ürününü cilt ıslakken uygulayın.
* Yüz iyice yıkandıktan sonra yine çok iyi durulayın.
* Asla çok sıcak ve çok soğuk suyla yıkamayınhttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif ılık suyla yıkamaya çalışın.
* Cilt tipine uygun temizleyici ürünler kullanın.
* Kalıp şeklindeki sert sabunları yüzünüze sürmeyin.
* Kesinlikle yüzünüze lif sürmeyin ya da sert cilt fırçalarıyla fırçalamayın.

Yüzümü Nasıl yıkamalıyım?  ‘Bu da soru mu?’ demeyin, okumaya devam edin.

Önce ellerinizin temizliğinden emin olmak için cildinize uygun bir sabunla çok iyi yıkayınhttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif sonra ılık su ile yüzünüzü ıslatın ve sonra cildinize uygun temizleyici ürününüzden elinize bir miktar alın ve ovuşturun. Elinizdeki ürünü yüzünüzün tamamına yayın. Alın, yanak ve burun kenarlarınızı yavaşça yuvarlak hareketlerle ovuşturunhttp://www.bakimliyiz.com/images/smilies/smilev.gif bu sayede daha iyi temizlenmiş olacaktır. En sonunda sadece su ile iyice durulayın. Temiz bir havlu ile bastırmadan yüzünüzü kurulayın.

Yüzümü neyle yıkamalıyım?

Derinlemesine bir cilt temizliği için su tek başına yeterli olmaz. Bunun için mutlaka temizleyici bir ürün kullanmalısınız. Kuru ve karma cilde sahipseniz; köpürmeyen formüllü kremler, sütler, losyonlar ve yağları kullanmayı deneyin. Çünkü bu ürünlerde sürfaktan (köpürücü maddeler) en az miktardadır. Köpüren jeller ve derinlemesine temizleyici ürünlerdeyse sürfaktan oranı yüksektir ve bunlar da yağlı ciltler için idealdir. Hassas ciltler içinse papatya, yeşilçay gibi rahatlatıcı içeriğe sahip ürünleri kullanmakta yarar var. 

Sabah uyandık, cildimizi temizledik.  Ya şimdi?

Temizlenen cilt kaybettiği nem oranıyla doğru orantılı olarak anında kurumaya ve gerilmeye başlayacaktır. En son isteyeceğimiz şeydir cildimizin nemsiz kalması, kuruması solması. Bu yüzden yüz yıkamadan sonra, hemen akabininde cildinizi nemlendirin.  Çünkü Tamamen kurumamış cilt, nemi daha iyi emecektir. Nemli bir cilt ise, bizi yarınlara daha genç olarak, güvenle ilerleyebilmemizi sağlayacak en büyük etkenlerden biridir.

Bir de, gün ışığına çıktığımızı unutmayarak hafif bir güneş koruyucu kullanırsak, cildimizi güne hazırlamış olacağız.

Pekala, Akşam oldu. Uyumaya hazırlanıyorsunuz çünkü yorgun hissediyorsunuz. Ama bir dakika, bütün gün size eşlik eden cildinizde yorgun düştü…

Tüm bir gün, cildimizde en az bizler kadar etkileniyor içsel ve çevresel faktörlerden. Soğuk hava, rüzgar, araba egzozları, duman, ordan oraya koştururken yüzümüze yapışan tozlar, hepsi ve daha fazlası bir kalıp olarak yüzümüze yerleşiyor biz farkında olmadan. Gün boyu cildimizde taşıdığımız makyajımız da işin tuzu biberi oluyor ne yazık ki. Bu yüzden üzgünüm ancak ikinci bir cilt yıkama faslına hazırlanmanız gerekiyor. Yatmadan önceki son göreviniz olarak düşünün. Aslında bir vazife olarak değil de, kendinize yaptığınız bir iyilik olarak düşünmenizi tercih ederim. Tabi seçim sizin.

Eğer doğru kararı verdiyseniz, o zaman aşağıdaki maddeleri uygulamaya geçebilirsiniz.

-          Pamuğa sürdüğünüz temizleme sütü ile makyajı temizleyin. Yüzeydeki kir ve makyaj ne kadar iyi temizlenirse, cilt ikinci aşamaya o kadar hazır olur.

-          Yüzünüzü ıslatın, parmak uçlarınıza aldığınız yeterli miktardaki temizleyiciyi dışa doğru dairesel hareketler yaparak uygulayın. Bu, kiri ve yağı yumuşatır.

-          T bölgesini temizlemek için çeneden başlayıp, burun ve tüm alın bölgesine doğru daha küçük daireler çizin. Böylece cildiniz daha derinlemesine temizlenir.

-          Ilık suyu yüzünüze çarparak ürünü yüzünüzden temizledikten sonra nemli bir pamukla saç çizgisinde ve şakaklarda kalanları da temizleyin.

-          Son olarak yatmadan önce yaşınıza ve cildinize uygun, bol nemlendirici özelliği olan bir cilt bakım kremini yüzünüze uygulayın. Unutmayın biz uyurken cildimize sürdüğümüz ürün mesai yapacak ve cildimizi sabaha hazırlayacak.

Şimdi iç rahatlığıyla ve hafiflemiş cildinizle güzel bir uyku çekebilirsiniz.

Son olarak, beslenmenize dikkat etmeli, su tüketimine önem vermeli ve en büyük düşmanların başında gelen, sigara ve stresten uzak durmaya çalışmalısınız. Bir de arada profesyonel cilt bakımı, nem maskesi gibi uygulamalardan yararlanırsanız ne mutlu bize, cildimize.

Bende gönül rahatlığıyla bu yazımın son noktasını koyabilirim. Çünkü artık cilt için en önemli, en temel bilgileri sizde biliyorsunuz. Gerisi, hayattaki birçok şey gibi, seçimlerimize kalmış…

Kendiniz için en doğru seçimleri yapmanız dileğiyle,

Sevgiler

Dr.Ecz.Neslihan Şahin

KOZMETOLOG 

 
Toplam blog
: 15
: 82
Kayıt tarihi
: 30.12.15
 
 

Semmelweis üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Dr.Eczacı ünvanıyla mezun olduktan sonra İtalya'd..