Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '17

     
    Kategori
    Deneme
     

    Mevsim kayması

    Mevsim kayması
     

    Haziran'da yağmur yağmasına artık şaşırmıyorum.

    Ekim'de denize girilmesine son 5 senedir alıştım. Hatta ucuz ve sakin bir tatil için fırsata bile çevirdim.

    Mayıs'ta yorganla yatmak, Kasım'da t-shirt ile gezmekte tuhaf gelmiyor. Halbuki çocukluğumda bunların hiçbirini yapmazdık.

    Mevsim kayması gözlerimizin önünde yaşanıyor, ama bilim dünyası bu olaya sessiz kalıyor. Toplanın açıklıyorum :)

    Küçük bir araştırmayla aslında mükemmel bir takvimin olmadığını, tarihteki tüm takvimlerin milim hatalarla şaştığı ve bu milim hataların binlerce yıl geçince ciddi orana yaklaştığını   anlayabilirsiniz. 
    Hepinizin bildiği üzere, dört yılda bir Şubat ayının 29 çekmesi de bu yanılma payını aza indirmek için yıla 1 gün eklenmesiyle yapılıyor .

    Örneğin bir iddiaya göre de Mısır takviminin yılda 0,25 gün şaştığı ileri sürülmüş. Eğer bu tahminleri doğruysa her 120 yılda 1 ay takvimin kayması gerekir ki bu bence çok gerçekçi değil.

    Diğer bir iddiada ise yılda 10,8 saniyelik bir sapma olduğu ortaya atılmış. Başlangıcı M.S. 1 yılı olarak alırsak 2017 yılında 6 saatlik bir gecikmeye denk gelir bu da çok gerçekçi gelmiyor kulağa.

    Ancak gerçek olan tek şey saati saatine uygun bir takvimin olmadığıdır. Hal böyleyken neden ezbere aynı takvimi tekrarlayıp duruyoruz. Göz göre göre Nisan'a Haziran diyemeyeceğim, kimse kusura bakmasın.

    Tamamen gözlemlerime dayanarak açıklıyorum: Bugün dışarıda yağan yağmur Nisan Yağmuru 'dur.

    2000'li yıllardan sonra "Kavurucu Eylül sıcakları" haberini görmediğini kim iddia edebilir. Yahu kavurucu sıcak dediğin Temmuz'da olur, bilemedin Ağustos'ta olur.

    Son yıllarda yılbaşlarında yaşanan " Yılbaşında İstanbul'da kar var mı ?" muamması da cabası.
    Olmaz. Neden ? Çünkü Ocak sonu kar yağıyor.

    Buradan NASA'ya sesleniyorum: Kardeşim çıkın açıklayın. Mevsimler 1 - 1,5 ay kaydı. Düzeltmek için bu yıl Temmuz ayını 2 ay yaşayacağız mevsimler tekrar düzene girecek, dünya halkları rahat olsun deyin olsun bitsin. Bu karmaşa son bulsun. Bu da size kıyağım olsun. Hadi Houston, bekliyoruz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 4225
    Kayıt tarihi
    : 05.06.17
     
     

    Bende konuşmak istiyorum, bende saksı değilim ! ..