Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Mevsime Göre Cildimiz ve Bakımı

Biyolojik olarak ısınan ve soğuyan maske ile gelen güzellik

Daha güzel bir cilde sahip olmak herkesin hayali. Ancak bu hayale ulaşabilmemiz için biraz çaba sarf etmemiz gerekir. Yeter ki cildinizin ihtiyaç duyduğu bakımı doğru zamanda uygulayın.

Dört mevsim içinde insana en çok huzur, mutluluk ve umut getiren aylardan biridir mart. Bahar mevsiminin ilk ayı olması itibariyle de kıştan ilkbahara geçerken tüm canlılar için kışın getirdiği uyuşukluktan sıyırır bizi. Doğa ve tüm canlılar hareketlenir. Mart, taze başlangıçlar getirir bir çoğumuz da coşkuya, canlılığa sebep olur. Metabolizmamız değişmeye, hızlanmaya başlar.

Her ilkbahar yaşam için yenilenme başlangıcıdır. Ancak kimi insanlarda kendini yorgun hisseder ve  asabi  alıngan olurlar. Bu kişiler mevsimsel depresyona meyillidirler. Dolayısıyla kendimizi psikolojik ve fiziksel olarak mevsimlere hazırlamamız gerekir.

Geride bıraktığımız kış mevsiminin, cildimiz ve vücudumuzda meydana getirdiği olumsuz etkilerini yaşıyoruz. Karaciğerimiz ve cildimiz yoruldu. Tükettiğimiz yağlı yiyecekler sebebiyle cildimiz ve vücudumuzda yağ birikimi oldu. Kapalı ortamdaki sıcak kuru hava cildimizde oksijen eksikliği, nem kaybı, kuruluk ve hassasiyet gibi sorunlar oluştu.

Yenilenme ihtiyacı olan ilk başta cildimizdir. Bunun için biyolojik 42 dereceye kadar ısınan ve tekrar 0 dereceye kendiliğinden soğuyan maske kürü ile yüz cildimizde ki nem, kuruluk, oksijen eksikliğini tamamlayıp cilt fonksiyonlarını dengeleyerek, cilt canlanıp, tazelenerek tam bir '' Happy Aging Face '' yaratıyor. Cilt hücrelerini oksijen ile besleyerek kan dolaşımını düzenliyor. Doku oksijenlenince kendini yenileme yeteneği uyarılmış oluyor.

Böylece ilkbahar da cilt bakımının yanı sıra dengeli, düzenli beslenme ile vücudumuza güç ve dinçlik kazandırırız, ayrıca kışın biriken yağ ve kilolardan kurtulmak için de egsersizlere  ağırlık vermemiz gerekiyor çünkü yılın en uygun dönemindeyiz.

Bu ay, bahar yorgunluğuna karşı cildimizi ve vücudumuzu yeniler, beslenme programları ile takviyemizi yaparsak kendimizi motive eder ilkbahara daha kolay adapte oluruz.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..