Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '08

 
Kategori
Deneme
 

Mevsimin bahar olması değil, yaşamı bahar gibi görmek mühim olan

Eyy gözünü sevdiğimin baharı hoş geldin!! Nice güzel günleri barındırdın göğsünde çiçek seninle açtı, karlar seninle erimeye başladı, soğuk memleketlerimin yolları seninle açılmaya başladı, senin sayende nice okulda tekrar çiçekler açtı. Hoş geldin bahar sefalar getirdin.

Nice şarkı yazılmış senin için. Senin güzelliğini anlatan, içinde bulundurduğun ayların manasını mevc mevc yayan. Bahar ayları; Mart, Nisan, Mayıs. İstiklalimizin zaferi, bayrağımızın bayramı, geleceğimizin teminatı geçliğimizin bayramı, her şeyimiz kıymetlimiz çocuklarımızın bayramı ne uğurlusun ey bahar! Dört mevsimi yaşayan sıcak ülkemin en güzeli, en kıymetlisi; zafer dolu günlerini barındıran bahar, hoş geldin memleketime hoş geldin badem ağacına, hoş geldin papatyaya, laleye, sümbüle, Ayşe’ye, Ali’ye… hoş geldin bahar nice garibe; odunu, kömürü olmayan nice fakire hoş geldin.

Annemin bahar alerjisi, astım krizi hoş geldiniz. Sanki annemizi sadece o gün hatırlıyormuşuz gibi kutlanan anneler günü sende hoş geldin.

Dinimizin biricik mevsimisin sen ey bahar. Peygamberimizin doğduğu, dünyaya ışık tuttuğu mevsimsin sen; bundan daha güzel övünç ne var?

İşte yorgun insanların hayat bulduğu, belkide kışın getirdiği o soğuk etkiden kurtardığı için bizi bahar; seviyoruz onu. Baharın gelişini kutluyoruz; sonra Mart’ ı, Nisan’ ı, Mayıs’ ı kutluyoruz, hepsini farklı duygularla… Bıkmıyoruz kutlamaktan, yorulmuyoruz şiirler ezberlemekten, yazılar okumaktan, panolar hazırlamaktan, insanları bilgilendirmekten; diyorum ya bahar başkadır! Üç ayda ne kadar çok şeyi kutluyoruz, ne kadar çok insanı sevindiriyoruz, yaşamak için bunlar yetmez mi biz insanlara?

Doğa bizim için var, toprak bizim için uyanıyor tekrar, arılar bal yapıyor, çiçekler açıyor, cemreler düşüyor; yere, göğe, suya. Yaşayalım dostlarım bu güzelliği, izleyelim doğanın bizim önümüze serdiği müthiş güzelliği ve görelim artık Yaradanın bize verdiği değeri. Hayat güzel onu yaşayalım giden dakikalar geri gelmiyor sevelim insanları, doğayı, kendimizi, her şeyi…

 
Toplam blog
: 21
: 411
Kayıt tarihi
: 21.09.06
 
 

Çalışmayı ve okumayı seviyorum. Uyumayı sevmiyorum. Herşeyi bilmek istiyorum. Bütün insanları tanıma..