Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Mevsimin en şekerli meyveleri hangileri?

Mevsimin en şekerli meyveleri hangileri?
 

Mevsimin en sevilen meyvesi çileği gönül rahatlığıyla istedğiniz kadar tüketebilirsiniz.


Baharın en güzel yanlarından biri de hiç şüphesiz zengin meyve çeşitliliği... Hem gözümüzü hem de damaklarımızı şenlendiriyorlar. Ama dikkat! Pek çoğunun içerdiği şeker oranı, vücudumuzda yağ olarak depolanıyor. Tam da yaza girmeye hazırlanırken, bunu istemeyiz değil mi? O zaman hangi meyvelerden mümkünse uzak durmamız ve hangilerini tercih etmemiz gerektiğini öğrenme zamanı... 

Yüksek şeker içeren meyveler

Üzüm: Kırmızı ya da beyaz... Üzüm yaz mevsiminin en çok sevilen meyveleri arasında. Bu meyveyi buzdolabından çıkarıp taze taze yemenin tadı bir başka oluyor. Ama dikkat! Fazla üzüm tüketmeyi önermiyor uzmanlar. Çünkü 100 gr üzümün içerdiği şeker oranı 16 gr, benden söylemesi... 

İncir: İncir içerdiği kalsiyum, fosfor ve demir ile en sağlıklı meyvelerden biri. Üstelik kalorisi az. Ama yine de bu leziz meyvenin 100 gr’ı 16 gr şeker ihtiva ediyor. Bu yüzden incir yerken ölçülü olmakta fayda var. 

Mango: İşte bir yaz meyvesi daha... Ancak barındırdığı şeker miktarı o kadar çok ki... Olgun bir mango yaklaşık 25 gr şeker içeriyor. Bu da yenilen her 100 gr meyvede ortalama 12 gr şeker demek. 

Kiraz: Onlara şekerleme gibi davranmamız boyuna değil. Çünkü 100 gr tatlı kiraz, 14 gr şeker demek... Vişnede buna karşın yaklaşık 5 gr daha az şeker bulunuyor. 

Düşük şeker içeren meyveler

Ahududu: İyi haber, tadını çok sevdiğimiz ahududuyu yerken üzülmemize gerek yok. Çünkü 100 gr ahududu sadece 4,4 gr şeker var.

Böğürtlen: Hafif ekşi bu meyveyi tadan herkes içinde fazla şeker olmadığını anlayabilir. 100 gr böğürtlende 7 gr şeker bulunuyor. 

Avokado: Çok tahıllı ekmeğin üzerinde hafif tuzlayarak ya da salatanın içinde domatesle birlikte... Avokadoyu nasıl yemek isterseniz yiyin, süper sağlıklı ve lezzetli bir meyve olduğu konusunda uzmanlarla hemfikiriz. 100 gr avokadoda sadece 0.7gr şeker bulunuyor. 

Çilek: Çilek de kendimizi frenlemeden yiyebileceğimiz yaz meyvelerinden. Çünkü 100 gr çilekte sadece 5 gr şeker var. 

 

 

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..