Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Mevsimiyken Yemekten Kaçmayın!

Mevsimiyken Yemekten Kaçmayın!
 

Zaman meyve zamanı, manav reyonları rengarenk...Biz diyetisyenler diyette renkliliği çok severiz.Öyle sürekli bunu ye sürekli şunu ye bize göre değildir. Çünkü farklı renkte besinlerin hepsi birbirinden farklı birbirinden değerlidir.

Ülkemizde bu kadar meyve bulunmasına rağmen biz yeterince meyve tüketmiyoruz. Çocuklarımıza özellikle bu alışkanlığı kazandıramıyoruz. Çocuklarımızın bir şeyler yemesini ne yediğinden daha çok önemsediğimiz için meyve yememeleri gözümüze pek görünmüyor. Halbuki çocukarımıza tatlı alışkanlığını meyveler ile aşılayabilsek, paket yiyecekler ile obez olma risklerini de ellerinden almış olacağız. Meyve alışkanlığı olmadan büyümeye başlayan çocuklarda obezite çocukluktan itibaren geliyor.

Meyve ile vücudumuz için gerekli vitamin ve minerallerin yanında bağırsaklarımız için gerekli posayı da almış oluruz. Bunları özellikle doğal yollardan alıyor olmamız da çok değerlidir.

Medyada ise diyetlerin meyve içermesi konusunda milyon tane şey söyleniyor. Meyve yenildiği taktirde yok şişmanlık, yok diyabet, yok...! Yok öyle bir şey. Meyve bu kadar zararlıysa neden mevsim mevsim remk renk çeşit çeşit meyve yaratılmış? Hem de bizim ülkemizde biz bu kadar büyük bir zenginliğin içindeyken...Meyvelerin en güzel hali bizim bizim ülkemizde var. Lütfen bu hataya düşmeyelim.

Mevsiminde yediğiniz her meyve sizi kansere, kalp hastalıklarına, metabolik hastalıklara karşı korur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar bizi kronik hastalıklara karşı korur. Günlük beslenmemizde muhakkak meyveler yer almalıdır. Meyveleri ara öğünlerde yiyerek gün içinde daha enerjik hissederek açlık hissimizi bastırmış oluruz.

Siz iyisi mi bu çilekleri, erikleri kaçırmayın, sağlık ve afiyetle yiyin...

Dyt.Buket YAVUZ

http://instagram.com/buketdiyety/

 
Toplam blog
: 51
: 515
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

Sağlık alanında insanlara yardımcı olma isteğiyle başladığı okul dönemini sağlığın bir dalı olan ..