Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Mevsimsel Dökülmeler Öncesi Saç Köklerinizi Güçlendirin

Mevsimsel saç dökülmesi, ilk bahar ya da sonbahar ayları gibi özellikle mevsim geçişlerine denk gelen dönemde saç köklerinin yorgun düşerek gereğinden fazla dökülmesi ve saçlarda görülen genel seyrelmelerle kendini gösterir. Mevsimsel saç dökülmesi hem kadınlarda hem erkeklerde yaşanabilen bir durumdur ve önlem alınmazsa zayıflamış olan saç telleri rahatsız edici şekilde dökülmeye başlar.

Her sene özellikle belirli dönemlerde yoğun bir şekilde yaşana mevsimsel saç dökülmesinden muzdaripseniz, bazı önlemler alarak, mevsimsel saç dökülmesini çok hafif bir şekilde atlatmanız mümkündür.

Nisan Mayıs ve Haziran ayları özellikle mevsimsel saç dökülmesinin sıklıkla yaşandığı dönemlerdir, bu dönemlerden önce saç kökleriniz beslerseniz, mevsim geçişlerinde saç dökülmesi sorununu çok hafif bir şekidle atlatmanız mümkün olur.

Mevsimsel saç dökülmesinin önüne geçmek için Mart Ayı İdeal Olabilir…
Mevsimsel saç dökülmesi nasıl engellenir? Saçlarınızın mevsim geçişlerinden etkilenmesine fırsat vermeden doğru dönemde saçlara doğru bakımı yapmak saçların dökülmesini engellemeye yardımıcı olur.

Özellikle kronik bir şekilde her sene mevsimsel saç dökülmesi yaşayan kişilerin bunun için önlem alması oldukça hassas bir konudur, aksi durumlarda her sene dökülen sonrasında da toparlanmaya çalışan saç kökleri, zamanlar yorgun ve zayıf düşer. Bunun önüne geçebilmek amacıyla mevsim geçişleri öncesinde saç köklerinin beslenmesi ve daha güçlü olması sağlanmalıdır.

Saçlarınızı içerden besleyin. Keratin ve vitamin bakımından zengin gıdalarla beslenmek, özellikle saç için oldukça faydalı olan E vitamini, folik asit, A ve C vitamini, Niasin ve biotin alımını arttırmak gerekmektedir. Saç için yararlı olan vitaminler gıda takviyeleri ve vitamin komplexler yardımıyla da alınabilir.  Bu ve benzeri yöntemler yardımıyla saçların içerden beslenmesini sağlayarak onların çok daha güçlü olmasını ve dökülmelere karşı dayanıklı olması sağlanabilir.

PRP ve Saç Mezoterapisi uygulamalarından faydalanın. Saç için kolayca uygulanan bu besleyici, hücre yenileyici yöntemler saçlarınızı güçlendirerek çok daha gür ve sağlıklı görünmesini sağlarken, mevsim geçişleri öncesinde uygulandığında saç foliküllerinin bu döneme güçlü bir şekilde girmesini sağlamış olursunuz.

Besleyici Kürlerden Faydalanın. Mevsimsel dökülmelerin önüne geçmek için, bahar aylarına girmeden önce bakım kürlerinizi sıklaştırmanız, saçın besleyici yağlarla dışardan beslenmesini sağlamak, saçların dökülmesini azaltacaktır.

Mevsimsel saç dökülmeleri, geçici dökülmelerdir ve kalıcı kelleşmeye sebep olmaz ancak sürekli ve ağır seyreden mevsimsel dökülmelerde,saçlar zayıflayarak belirli bir süre sonra güçsüz ve sönük görünmeye başlayabilir. Bunun gibi durumların önüne geçmek için, önceden basit önlemler alarak, saç köklerinizi güçlendirmelisiniz.

 

Dr. Yetkin BAYER
Saç Ekimi Doktoru
www.yetkinbayer.com

 

 

 
Toplam blog
: 18
: 80
Kayıt tarihi
: 08.02.16
 
 

Yetkin Bayer, 1966 yılında İstanbul'da doğdu. 1991 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden..