Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Mevzuat nedir, bir kenara bırakılabilir mi?

Mevzuat nedir, bir kenara bırakılabilir mi?
 

Mevzuat yürürlükteki hukuk kurallarının bütünüdür. Türk mevzuat sistemi yukarıdan aşağıya doğru anayasa, kanun, tüzük, yönetmelik ve tebliğden oluşur. 

Peki, mevzuat bir kenara bırakılabilir mi?

Elbette!

Ancak kanuna uymamak, kanunsuz emiri uygulamak suçtur. Yani konusu suç teşkil eden emirler yazılı olarak verilse bile emri yerine getirenleri suç işlemekten ve ceza almaktan korumaz.

Kanun bu kadar açıkken, verilen kanunsuz emri yerine getiren kaymakamlar suç işlemek ve ceza almaktan kurtulabilirler mi?

Buraya nereden mi geldik?

Sayın Cumhurbaşkanı, muhtarlardan sonra kaymakamlarla yaptığı ilk toplantı da ne dedi?

“Mev­zu­at şöy­le­dir, böy­le­dir ye­ri gel­di­ği za­man ko­yun mev­zu­atı bir ke­na­ra, ken­di zi­hin­sel in­kı­la­bı­nı­zı dev­re­ye so­kun. İş­te bu ida­re­yi kul­lan­mak­tır. Hiç çe­kin­me­yin

De­vam edi­yor:

“Ge­re­kir­se be­le­di­ye­le­rin araç­la­rı­na el ko­ya­rak, ge­rek di­ğer ku­rum­la­rın imkânlarını kul­la­na­rak böl­ge­de ha­ya­tı bir an ön­ce nor­ma­le dön­dür­me­miz şart­tır. Ay­rı­ca te­rör ör­gü­tü­ne des­tek ve­ren ka­mu gö­rev­le­ri de sü­rat­le be­lir­le­nip ada­le­te tes­lim edil­me­li­dir”

Te­rör ör­gü­tü­ne kar­şı mev­zu­atın, ya­ni “ka­rar­la­rın, ta­li­mat­la­rın, ya­sa­la­rın” dı­şı­na çı­kıl­ma­sı­nı, “ken­di zi­hin­sel in­kı­la­bı­nı­zı” di­ye­rek de kay­ma­kam­la­rın ken­di ka­fa­sı­na gö­re ha­re­ket et­me­si­ni is­ti­yor!..

Bildiğiniz gibi vali ve kaymakamlara daha önce verilen talimatta; teröristleri görmezden gelin. Yapılan silah yığınağını, kazılan hendekleri, döşenen kabloları da görmezden gelin dinilmişti.

Yukarıdaki gibi verilen talimatlarla, terör örgütü bölgeye tonlarca bomba, silah yığıp, şehir merkezlerinde hendekler kazarak mevziler oluşturdu. Bayrağımızı gönderden indirdi. Kaymakam ve valilerimiz Türk Silahlı Kuvvetlerin 298 takip, operasyon isteminden sadece 8’ini kabul etti. 290 operasyon talebi görmezden gelindi! Tıpkı görmezden gelinmesi istenilen mevzuat gibi…

İyi de ya­rın, birgün bu­nun he­sa­bı so­ru­lur­sa kay­ma­kam­la­rı Cumhurbaşkanı kur­ta­rabilecek mı?

Bu­gün gel­di­ği­miz, gör­dü­ğü­müz man­za­ra bu!

Peki, Tür­ki­ye bu­gün bu du­ru­ma na­sıl ve ne­den gel­di?

Onu da AK­P’­li es­ki ba­kan, AKP es­ki Söz­cü­sü ve şim­di Baş­ba­kan Baş­da­nış­ma­nı Hü­se­yin Çe­lik an­la­tı­yor:

“Dağ­da, mez­ra­da, yay­la­da, ma­ğa­ra­da bu­lu­nan PKK’­lı te­rö­rist­le­rin si­lah­la­rıy­la bir­lik­te şe­hir­le­re yer­leş­me­si fi­lin zücaciyeci dükkânına gir­me­si gi­bi­dir… Fil ora­dan enin­de so­nun­da ölü ola­rak çı­ka­rı­la­bi­lir; an­cak dükkânda sağ­lam por­se­len ve kris­tal kal­ma­ya­cak­tır. Bu­gün­kü man­za­ra ne ya­zık ki bu­dur”

Hü­se­yin Çe­lik, böl­ge­yi en iyi bi­len bi­ri­si ola­rak 2009’dan iti­ba­ren olan­la­rı ve ola­bi­le­cek­le­ri Ba­kan­lar Ku­ru­lu­’n­da, par­ti ka­de­me­le­rin­de, Baş­ba­kan ve Cum­hur­baş­ka­nı’­na bü­tün açık­lı­ğıy­la or­ta­ya koy­duk­la­rı­nı be­lir­te­rek, “An­cak, çö­züm sü­re­ci­nin ro­man­tiz­mi­ne ken­di­ni kap­tı­ran­la­rın cid­di tep­ki­le­ri­ne mu­ha­tap oluk” di­yor…

Sözün özü, ülke elden giderken, belli bölgelerin kan gölüne dönmesi birisinin hiç umurunda değil!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..