Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '06

 
Kategori
Tarih
 

Meydan mukabilinde inleyen nağmeler

Meydan mukabilinde inleyen nağmeler
 

Türklüğü dünya üzerinden kazımak isteyenlere en çaresiz zamanında bile yüzyılın şamarını atmayı başarabilen. "Türk" olmanın eşsiz keyfini ve onurunu tekrar anımsatan, en derin düşüncelerin adamı, dogmalara savaş açıp, kadınlarımıza hiç bir zaman sahip olmadıkları hakları tereddüt etmeden sunan, bağnazlığı, insana kul olmayı temelinden yıkan, temel insanlık hakkı olan fikri hür vicdanı hür nesli hür kuşaklara öncülük eden, çağdaşlığa, medeniyete yelken açan en çok güvendiği gençlere yüzyıllarca güncelliğini yetirmeyecek gençliğe hitabeyle Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi veren ATAM ız için yabancıların söyledikleri;

Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’tür. Çünkü O, yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir.

Bill Clinton

O’nu sizler layıkıyla takdir edemezsiniz. Büyüklüğünü gereği kadar ölçemezsiniz. O, yüce bir dağa benzer. Eteğinde yaşayanlar, bu yüceliği fark edemezler. Bu dağın azametini kavrayabilmek için O’na uzaklardan bakmak gerekir.

Claude Farrere

ATATÜRK sağ olsaydı, dünyanın görüntüsü bugünden çok başka olurdu. Keşke sağ olsaydı da, biz o büyük adamın izinden gidebilseydik.

Winston Chirchill

Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır.

Franklin D.Roosevelt

Ben şimdiye kadar on beş hükümdar ve cumhurbaşkanı ile özel ve resmi konuşmalar yaptım. Bu geceki kadar ezildiğimi hatırlamıyorum. Mustafa Kemal’de büyük bir ruh kudretinin esrarı var.

Sir Charles Townshend

ATATÜRK’ün askerlik tarafına hayret etmiyorum. Her meslekte deha sahibi insanlar vardır, buna şaşılmaz. Fakat İsviçre Medeni Kanunu’nu kabul etmek ve Türkiye’de yürürlüğe koymak! Bu adeta dehanın da üstünde bir şey. İşte buna hayranım!

Edouard Herriot

Askerlik dehasıyla, insanlık idealini O’nun kadar nefsinde birleştirmiş bir adam tanımıyorum. Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal’i görmek için neler vermezdim.

General Douglas McArthur

Kahramanlıklarını göz önüne aldığımda, özetle diyebilirim ki, tarihte ülkesi için, Mustafa Kemal Atatürk’ten daha büyük işler başarmış hiç kimse yoktur.

Tarquin Olivier

Mustafa Kemal sosyalist değil, fakat görülüyor ki iyi bir teşkilatçı, yüksek anlayışlı, ilerici ve iyi düşünceli, akıllı bir lider.

Lenin

Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.

Adolf Hitler

Atatürk, yalnızca tüm zamanların en iyi komutanlarından biri değil, aynı zamanda siyaset kuramının büyük filozoflarından biridir.

Jorge Blanco Villalta

Atatürk, tarihin Türk ulusuna ve insanlığa bir armağanıdır.

Klaus Liebe

Atatürk, bütün insanlık için gerçek bir onur simgesi.

UNESCO

Büyük olmak için hiç kimseye dalkavukluk etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır, fakat sen buna dayanıklı olacaksın. Önüne sonu gelmeyen engeller çıkacaktır. Kendini büyük değil; küçük, zayıf, kimsesiz ve araçsız kabul edecek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanmış olarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana “Büyüksün” derlerse bunu söyleyenlere güleceksin.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Onun suskunluğu tebessümünde saklıdır.

Ahmet Tahir Akıncı

 
Toplam blog
: 40
: 1069
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

İzmirli'yim. Felsefe mezunuyum. İlgi alanlarım Felsefe, edebiyat, sosyoloji, tarih, toplum ve kültü..