Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

02 Nisan '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Meyve Sularıyla Sağlık Güzellik ve Kilo Kontrolü

Meyve Sularıyla Sağlık Güzellik ve Kilo Kontrolü
 

Besleyici olmasının yanı sıra vücuda fizyolojik yararlar sağlayan, hastalık riskini azaltan meyve gibi besinler aynı zamanda koruyucu ilâç olarak da kabul ediliyor...

Hastalıkların önlenmesi ve tedavisindeki faydaları açısından çok sayıda besin incelenmiş ve bu araştırmalarda sebze ile meyve tüketiminin kansere karşı korunmada hayli etkili olduğu saptanmış...

Akciğer, pankreas, mesane, mide, kolon kanserlerine yakalanma riski, meyve ve sebze tüketimi düşük olanlarda, tüketimi yüksek olanlara nazaran 2 kat daha fazla görülüyormuş.

Kalp - damar hastalıkları, Alzheimer, inme, diyabet ve katarakt riskinin azalması ile sebze ve meyve tüketimi arasında kuvvetli bir bağ olduğunu uzmanlar söylüyor...

Meyve ve sebzelerin içerdikleri diyet posası, folat, potasyum, Beta-karoten, C vitamini, E vitamini gibi antioksidanlar, bu hastalıkları önleyici etkilere sahipler...

Araştırmalar, bu etkilerin meyve ve sebze tüketimine oranla, meyve ve sebze sularından daha kolay sağlanabildiğini göstermiş.

Kabızlık önleyici olduğu için bilhassa kalın bağırsak kanserinden koruyucu etkilere sahipler...

Günlük posa ihtiyacını meyve ya da meyve suyu tüketiminden sağlamak mümkün...

Şeker, kolesterol ve kan basıncı seviyelerini ayarlamak hususunda yardımcı olduğu düşünülen meyve suları aynı zamanda midede şişerek tokluk, doygunluk hissi de uyandırmakta...

Ayrıca, meyvelerin yemekle birlikte tüketiminin, içerisindeki şekerin yağa dönüşmesiyle kilo aldıracağı, yemeklerden 2 saat sonra tüketilmesinin gerektiği, uzman olmayan diyetisyenlerin ortaya attıkları yanlış bir bilgiymiş...

Meyve asitleri sindirimi kolaylaştırdığı gibi, aynı zamanda barındırdıkları C vitamini, beraber yenildiği besinler içerisindeki demir mineralinin emilim miktarını artırarak kansızlığa da destek olmakta.


% 100 meyve içeren ve hiçbir gıda katkı maddesi eklenmemiş "meyve suları", meyve çeşidine göre % 25 - % 50 oranında meyve içeren "meyve nektarı" ve barındırdığı meyve oranı en az % 10 olan "meyveli içecekler" tercih edilmelidir...

% 10'un altında meyve içeren, tat, koku ve renk verici katkı maddeleri ile üretilen meyve aromalı içeceklerden uzak durmak akıllıca olur.

Eğer ki, "ben güzellik için içmek istiyorum" diyorsanız...

Ahududu suyu: C vitamini ve demir açısından oldukça zengin, göz çevresindeki çizgiler için tavsiye ediliyor.

Elma suyu: Potasyum, magnezyum, kalsiyum ve K vitamini barındırır; Cildi temizler, güzellik iksiri olarak bilinir. Kalp hastalıkları ve bazı kanser risklerini azaltıcı etkisi olduğu belirtiliyor.

Kayısı suyu: A vitamini deposu olup cilt güzelliği için çok önemlidir. Antioksidan özellikler taşıdığı ve kansere karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor.

Portakal suyu: Kalsiyum, magnezyum ve C vitamininden yana zengindir. Dolaşımı rahatlatır, stresi azaltır. İyi huylu HDL kolesterolü yükselttiği belirtiliyor.

Üzüm suyu: C vitamini, potasyum, folik asit ve polifenollerden zengin. Mor üzüm ve mor üzüm suyunun kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkileri olduğu biliniyor.

 

 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..