Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Meyve suyu nostaljisi

Meyve suyu nostaljisi
 

Meyve suyu nostaljisi


Gün içerisinde bol bol tükettiğimiz içecekler zaman geçtikçe farklı çeşitlerde karşımıza çıkıyor. Bizler bu duruma artık alıştık, değişik ambalajlar ve alışık olmadığımız tatlarla tanışıyoruz. Bazen “ Vay canına çok güzel olmuş! “ diyerek o ürünü seviyoruz  bazen de “ Aman canım böyle içecek mi olurmuş? “ tepkileri veriyoruz.

Tam da düzen böyle ilerleyip devam ederken…

Öyle güzel bir haber geldi ki, sevineceğinize eminim. Hani o eskiden yani kimilerinin çocukken kimilerinin de gençliğinde tükettiği kahverengi şişelerde bizlere sunulan meyve suyu yok mu? O tekrar bizlerle. Artık yıl kaç bilmem 80’ler mi 90’lar mı desem? Çay bahçesine gidersin önüne gelen meyve suyu direk odur. Kocaman kahverengi bir şişede içersin meyve suyunu. Yazılarımda hep bahsederim, defalarca ambalajın önemini vurgulayan biriyim. Sizler de artık bu köşeden okuya okuya daha iyi bir farkındalığa sahipsiniz. “ Cam ambalaj “ sağlıktır. Diğerleri kötü mü? Tabi ki ambalaj özelliklerine , kalitesine göre güzel olanlar mevcut. Cam denilince bir durmak lazım ama, ondan ötesi yok gıda sektöründe. Şimdi hem cam, hem de o özlenen lezzetin geleceği haberi duyulunca ister istemez mutlu olan bir kitle olacak.

Kişisel görüşüm, tüm bu değişiklikten sonra beklentinin büyük olması. Tüketiciler o eski kahverengi cam şişeyi görünce sevdikleri o tadı bulmak isteyecekler içinde. 200 ml’lik şişelerde yoğun bir kıvamda ve vişne, şeftali , kayısı çeşitleriyle satışa sunulan bu meyve suları ile özlem giderme zamanı!

Not: “ Meyve suyu nostalji yaparsa. “ 

Sağlıkla Kalın!

Gıda Mühendisi  -  Nermin Özge Bilge 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..