Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '07

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Meyveli Tart ve Ceviz Tatlısı

Meyveli Tart ve Ceviz Tatlısı
 

Yemekten sonra, hafif tatlı bir şeyler yemek isteyenler için basit özel bir-iki tarif vereceğim şimdi. Belki bilenler biliyordur ama bilmeyip de, denemek isteyenler için işte size harika iki tat. Biri meyveli tart, diğeri ceviz tatlısı. İkisi de besleyici ve enfes..

Öncelikle meyveli tart tarfini vereyim size.

Malzemelerimiz şunlar: 200 gr yumuşak margarin, 1 adet yumurta, 1 kahve fincanı yoğurt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2-3 çorba kaşığı pudra şekeri, alabildiği kadar un, kreması için: 3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı şeker, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, ½ paket labne peyniri, 2 su bardağı süt, süslemek için : dilediğiniz meyveler ve isterseniz kuruyemişler, dekoratif şekerler ve damla çikolata

Hazırlanması: Önce geniş bir hamur yoğurma kabına 200 gr yumuşak margarini, 1 adet yumurtayı, 1 kahve fincanı yoğurdu, 1 paket vanilyayı ve 1 paket kabartma tozunu, 2-3 çorba kaşığı pudra şekerini ve alabildiği kadar unu karıştırın. Malzemeler özleşene ve yumuşak bir hamur ( kulak memesi kıvamı derler ya, işte o şekilde) elde edene kadar yoğurun. Daha sonra, hamurun dörtte birini ayırın. büyük parçayı yağladığınız tart kalıbına yayın. Ayırdığınız küçük hamur parçasını saç örgüsü haline getirin. Hamurun çevresini bu süs ile çevirin ki, tatlımızın görünüşü de güzel olsun. Pişirme safhasına gelince; hamurunuzu 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Daha sonra, krema için, 3 çorba kaşığı unu, 3 çorba kaşığı şekeri, 1 adet yumurtayı, 1 paket vanilyayı ve yarım paket labne peynirini küçük bir kapta karıştırın. Sonra üzerine yavaş yavaş süt ilave ederek pişirin. Sonra da soğuttuğunuz tartın üzerine krema yayın. Üzerine meyve dilimleri süsleyin. İstediğiniz ebatlarda dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Diğer tatlımız ise Cevizli Tatlı

Malzemelerimiz şunlar: 6 su bardağı un, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı eritilmiş tereyağı/margarin, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi, Şerbeti içinse; 3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu,

Hazırlanması: Önce, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Sonra, unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına ceviz içi yerleştirin. İki ucunu üst üste kapatın. (iyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor) Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170C fırında iyice kızarana kadar pişirin. (nar gibi kızarsın, iyi kızarmazsa şerbet dökünce tatlılar beyaz kalıyor). En son olarak, tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerlerine istediğiniz kadar ceviz serperek servis yapın.

Bunun içinde size afiyet olsun !..

../..
 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..