Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Meyveli yaş pasta

Meyveli yaş pasta
 

Pandispanya Tarifi:

* Pandispanya tarifi
* 6 yumurta
* 6 yemek kaşığı şeker
* 6 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 p kabartma tozu
* 1 p vanilya

Pastacı Kreması:

* 2 yumurta
* 3 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 5 çorba kaşığı şeker
* 2 Paket vanilya
* 1 Litre süt
* 100 gr beyaz çikolata
* Üst kreması için için yapılan krem şanti den 4-5 yemek kaşığı
* Meyve( Mango,kivi,muz,Papaya )

Üst Kreması için:

* 2 paket Toz krem şanti
* 1,5 Çay bardağı Soğuk süt

Hazırlanışı:

* Öncelikle pandispanyayı bir gün önce yapıp sitreçleyip buzdolabında dinlendirin.
* Pandispanya için yumurta beyazını ve sarısını ayırın. Beyazına sarı kesinlikle kaçırmayın.
* Mikserle 15 dakika şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpın. Sert beyaz köpük olana kadar çırpmaya devam edin.
* Diyer kuru malzemeleri bir kapta karıştırın. Beyaz karışıma önce yumurta sarılarını katıp tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın.
* Sonrada kuru malzemeleri katıp. Tahta kaşıkla alttan üste çok fazla karışımı cıvıtmadan karıştırıp.18 cm lik yağlı kağıtla kapladığımız kalıplara dökün tezgahta azıcık dibini vurun kabarcıklar gitsin.
* Önceden ısıttığınız fırında 165-170 derecede pişirin. Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp dinlenmesi için bir ızgara telinde bırakın.
* Pandispanyayı bir gece dinlendireceksiniz. aynı şekilde pastacı kremasını da yapabilirsiniz.
* Kremayı yapmak için yumurtaya tüm malzemeleri katıp çırpma teli ile çırparak sütü yedirin. Kısık ateşte dibi sarmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
* Koyulaşan kremanın altını kapatın içerisine beyaz çikolatayı katın.
* Bir yandan da çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
* Krema iyice soğuyana kadar ara ara karıştırmalısınız. Üzeri tutmaması gerekiyor.Krem şantiden 4-5 kaşık ekleyip karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
* Krema soğuyunca krem şantiyi üstündeki tarife göre yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Ancak sütünü çok koymayın. Katı olması gerekiyor.
* Aralarına ve üstüne koyacağımız meyvaları hazırlayıp üzerlerine çok az limon ve toz şeker gezdirin ki kararmasın. Yada pasta jölesi ile karıştıra bilirsiniz.
* Artık pastamızı hazırlamaya geldi.Öncelikle pandispanyayı istediğiniz pata ayırın ben üç pata ayırmıştım.
* İlk katına şekerli süt yada meyve konservesinin suyundan gezdirin.
* Üzerine pastacı kremasından spatula ile sürelim ve meyvaları dizelim. Üzerine biraz daha krema sürüp bir kat pandispanya koyalım.
* Aynı işlemleri bu kat içinde yapalım ve üzerine son patımızı kapatalım.
* En son kata krem şanti sürülüp etrafı düzeltilip buzdolabına 1-2 saat dinlendirilir.
* En sonunda bir kat daha ince krem şanti sürülüp meyvalarla süsleyin etrafına sıkma torbası ile süslemeler yapabilirsiniz. En az 5-6 saat pastanın dinlenmesi gerekiyor. Çarçabuk yapıp yemeye kalkmayın. Pasta tüm malzemesini çekmesi gerekiyor daha lezzetli olur.Afiyet olsun....

 
Toplam blog
: 47
: 6692
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..