Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '12

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Mezgit balığı buğulaması

(4 kişilik): 2 kilo mezgit balığı alınır, suyun altında keskin bir bıçakla bağırsaklarından temizlenir veya balıkçıda temizlettirilir.

Bu işlemlerin ardından harika beyaz ete sahip olan bu Mezgitleri  geniş bir cam kap içerisine yerleştiriniz.

Balığın üzerine ise 200 gram kadar margarini ufak parçalar halinde serpiştiriniz ve ilave olarakta 2 adet ince kıyılmış soğanı ve 5-6 demet maydonozu iyice yıkadıktan sonra yerleştiriniz.

 Üzerine 2-3 adet domatesi iri dilimler halinde yerleştiriniz. Bunlarında üzerine kalın doğranmış 6 adet sivri biber doğranır ve baharat ilaveleriyle cam tabağı kapatıp, 190 derecedeki fırında 5-6 dakika pişiriniz.

Bu zaman sonunda fırından balıkları çıkartıp üzerlerine dilimlenmiş olarak 1 adet limonu ve 4-5 adet defne yaprağınıda son olarak ilave ediniz.

Ve tekrardan fırına koyunuz. 190 derecede 20 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun...

kyn.nuri deniz

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..