- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Mezgit balığı buğulaması
(4 kişilik): 2 kilo mezgit balığı alınır, suyun altında keskin bir bıçakla bağırsaklarından temizlenir veya balıkçıda temizlettirilir.
Bu işlemlerin ardından harika beyaz ete sahip olan bu Mezgitleri geniş bir cam kap içerisine yerleştiriniz.
Balığın üzerine ise 200 gram kadar margarini ufak parçalar halinde serpiştiriniz ve ilave olarakta 2 adet ince kıyılmış soğanı ve 5-6 demet maydonozu iyice yıkadıktan sonra yerleştiriniz.
Üzerine 2-3 adet domatesi iri dilimler halinde yerleştiriniz. Bunlarında üzerine kalın doğranmış 6 adet sivri biber doğranır ve baharat ilaveleriyle cam tabağı kapatıp, 190 derecedeki fırında 5-6 dakika pişiriniz.
Bu zaman sonunda fırından balıkları çıkartıp üzerlerine dilimlenmiş olarak 1 adet limonu ve 4-5 adet defne yaprağınıda son olarak ilave ediniz.
Ve tekrardan fırına koyunuz. 190 derecede 20 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun...
kyn.nuri deniz