Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '13

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
969
 

Mezgit Buğulaması

Mezgit Buğulaması
 

Harika beyaz etli bir balık


Mezgit buğulaması nasıl yapılır

1 kilogram mezgit balıgını temizleyiniz ve filetosunu çıkartınız ve bir miktar tuz ile tuzlayınız.
2 adet limonu ince dilimler halınde kesiniz, 3 adet domatesi ve 3 adet sivri biberi halka şeklinde kesiniz. fırın kabını zeytinyağı ile (1 çay bardağı) iyice yağlayınız. Balıkları tepsiye dizip aralarına da biberleri yerleştiriniz. Üzerine 3 adet domates ve 1 adet limon dilimlerini halka şeklinde yerleştiriniz. Ardından tepsiyi alüminyum folyo ile iyice sarınız ve daha önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişiriniz. Servis tabağına alarak yanında da garnitüarle birlikte servis yapınız. Afiyet şeker olsun. Kilo yapmasın..

Not: Gerekirse ortaboy kuru soğanı da kesip balık aralarına yerleştirebilirsiniz
Fırından tepsiyi alırken bez eldiven kullanınız.
Bu yemeğin yanında taze ekmek tavsiye ederim
 

kyn.nurideniz

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 282
Toplam yorum
: 13
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 4753
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster