- Kategori
- Deniz Mahsulleri
- Okunma Sayısı
- 969
Mezgit Buğulaması

Harika beyaz etli bir balık
Mezgit buğulaması nasıl yapılır
1 kilogram mezgit balıgını temizleyiniz ve filetosunu çıkartınız ve bir miktar tuz ile tuzlayınız.
2 adet limonu ince dilimler halınde kesiniz, 3 adet domatesi ve 3 adet sivri biberi halka şeklinde kesiniz. fırın kabını zeytinyağı ile (1 çay bardağı) iyice yağlayınız. Balıkları tepsiye dizip aralarına da biberleri yerleştiriniz. Üzerine 3 adet domates ve 1 adet limon dilimlerini halka şeklinde yerleştiriniz. Ardından tepsiyi alüminyum folyo ile iyice sarınız ve daha önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişiriniz. Servis tabağına alarak yanında da garnitüarle birlikte servis yapınız. Afiyet şeker olsun. Kilo yapmasın..
Not: Gerekirse ortaboy kuru soğanı da kesip balık aralarına yerleştirebilirsiniz
Fırından tepsiyi alırken bez eldiven kullanınız.
Bu yemeğin yanında taze ekmek tavsiye ederim
kyn.nurideniz
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
