Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mezgit Tava

Mezgit Tava
 

Mezgit Tava


Malzemeler: 

4 adet iri Mezgit Balığı 

1 adet limonun suyu 

2 yumurta 

1 büyük kahve fincanı un 

1 büyük kahve fincanı mısır unu 

200 gr tereyağı (ya da 1 su bardağı sıvı yağ) 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber 

Yapılışı: 

Balıkçınıza Mezgidi tava olacak şekilde kestirin. Ya da evde kendiniz içini temizleyerek karnından sırtına kadar keserek yaprak gibi açın. Yıkayıp süzün. Tuz, limon, karabiberi serpin ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin. 

Yumurtaları yayvan bir tabakta çırpın. Unu ayrı bir tabağa alın. Yağı tavaya koyarak ocağı yakın. Balıkları önce una sonra yumurtaya en son mısır ununa bulayarak kızgın yağa bırakın. Alabalık ve mezgit balığında tereyağı benim tercihimdir ama siz dilediğiniz bir yağı tercih edebilirsiniz. Her iki tarafını çevirerek kızartıp havlu kâğıt üzerine alın. Salata eşliğinde servise sunun. 

Afiyet olsun. 

 
Toplam blog
: 26
: 2226
Kayıt tarihi
: 20.01.09
 
 

1964 doğumluyum ve Sağlık sektöründen 2005 yılında emekli oldum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Şu an ..