- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mezgit Tava
Mezgit Tava
Malzemeler:
4 adet iri Mezgit Balığı
1 adet limonun suyu
2 yumurta
1 büyük kahve fincanı un
1 büyük kahve fincanı mısır unu
200 gr tereyağı (ya da 1 su bardağı sıvı yağ)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
Yapılışı:
Balıkçınıza Mezgidi tava olacak şekilde kestirin. Ya da evde kendiniz içini temizleyerek karnından sırtına kadar keserek yaprak gibi açın. Yıkayıp süzün. Tuz, limon, karabiberi serpin ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Yumurtaları yayvan bir tabakta çırpın. Unu ayrı bir tabağa alın. Yağı tavaya koyarak ocağı yakın. Balıkları önce una sonra yumurtaya en son mısır ununa bulayarak kızgın yağa bırakın. Alabalık ve mezgit balığında tereyağı benim tercihimdir ama siz dilediğiniz bir yağı tercih edebilirsiniz. Her iki tarafını çevirerek kızartıp havlu kâğıt üzerine alın. Salata eşliğinde servise sunun.
Afiyet olsun.