Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '09

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Mezgit

Mezgit
 

Tavada mısır unu ile harika olur.


Bir süredir yokum. Özlemişim. Nerelerdeydin diye soranlara ise anlatmaya başlayayım. Tarihi, zeytinciliği ve balıkçılığı ile ünlü olan Bursa’nın şirin ilçesi Mudanya'da.

Bu şirin ilçede limana demirli kayınpederimin bir teknesi var. Mudanya’dayız balığa çıkmadan olmaz; niyetimiz Mezgit balığı yakalamak. Hemen balık yemi olarak kullanacağımız tavuk etini nohut taneleri kadar parçalara ayırmakla işe başladık atladık teknemize biraz açıldıktan sonra Mezgit tutacağımız için (deniz tabanının kum olması gerekiyor) uygun bir yer aradık ve bir süre sonra bulduk ve oltalarımızı attık denize sabır ve doğru yerde olmamızın avantajı ile arka arkaya 6 adet Mezgit balığını yakaladık.

Bu arada deniz rüzgarın yardımıyla dalga yapmaya başladı ben alışık olmadığım için midem bulanmaya başladı bu güzel anı bozmamak için geriye dönmeye karar verdik. Eve geldiğimizde kızım uyanmış beni bekliyordu. Kendisine kova içerisinde hala canlı olan balıkları getirdiğim için çok sevinmişti. Ancak balık tutmak o kadar da kolay değil çünkü bütün gün midem çok kötüydü.
 
Toplam blog
: 10
: 715
Kayıt tarihi
: 31.07.09
 
 

1973 yılında kışın çamuru yazınsa tozu meşhur olan (şimdilerde öyle değil) Eskişehir'de doğdum il..